VW Tiguan VS Peugeot 3008: Plug-in υβριδικά με κατανάλωση στο «πάτωμα»
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Tiguan VS Peugeot 3008: Plug-in υβριδικά με κατανάλωση στο «πάτωμα»

10.787 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2021)

Τα Plug-in υβριδικά Volkswagen Tiguan και Peugeot 3008 κατεβάζουν την κατανάλωση το πάτωμα και δείχνουν πως αποτελούν δύο ιδανικές επιλογές για τις ανάγκες μετακίνησης μίας οικογένειας και όχι μόνο.

Οικογενειακά, υβριδικά, με χαμηλή κατανάλωση 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν το μεταβατικό στάδιο από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα αμιγώς ηλεκτρικά. Ένα από τα βασικά προσόντα των PHEV μοντέλων είναι η αυξημένη ιπποδύναμη σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρύπους ή και τους μηδενικούς ρύπους στοιχείο που... «δείχνει» ακόμα περισσότερο στα SUV. Δύο από αυτά συγκρίνουμε στις παρακάτω γραμμές. Ο λόγος για το Volkswagen Tiguan και το Peugeot 3008.
 

Σχεδίαση: Σπορτίφ στο Tiguan, «αγριεμένο» το 3008

Σχεδιαστικά το ανανεωμένο VW Tiguan PHEV χαρακτηρίζεται από τη φαρδιά μάσκα, τα εμπρός και πίσω φώτα LED, αλλά και τους καλοσμιλεμένους προφυλακτήρες, που χάρη στις σπορτίφ λεπτομέρειες της έκδοσης R-Line, στην οποία και προσφέρεται στην ελληνική αγορά, αυξάνεται η γοητεία του γερμανικού SUV. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τους στάνταρ αλουμινένιους τροχούς των 19 ιντσών, που του δίνουν μία ισχυρή υπόσταση στο δρόμο. Η τιμής αγοράς ανέρχεται στις 41.550 ευρώ, αντανακλώντας τον hi-tech χαρακτήρα, αλλά και την πληρότητα εξοπλισμού της έκδοσης R-Line.
 
Από τη μεριά του το Peugeot 3008 προσφέρεται σε δύο PHEV εκδόσεις, τις HYBRID και HYBRID 4, με την πρώτη που πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο συγκριτικό, να δίνει κίνηση στους δύο τροχούς και 225 ίππους, ενώ η δεύτερη είναι τετρακίνητη με ισχύ 300 ίππων, όντας μάλιστα η κορυφαία. Το κόστος ξεκινά από τις 46.000 ευρώ για την πρώτη και 50.500 ευρώ για τη δεύτερη. Σχεδιαστικά το οικογενειακό SUV της Peugeot ξεχωρίζει από τις μακριές «νυχιές» που πλαισιώνουν την μεγάλη μάσκα, όπως και τους LED προβολείς που συμβάλουν στη σύνθεση του αγριεμένου «προσώπου» του. Εν γένει το γαλλικό SUV διαθέτει μία ματσό υπόσταση που μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.  
 

Εσωτερικό: Στιβαρό το Tiguan, εκλεπτυσμένο το 3008

Το εσωτερικό του ανανεωμένου Volkswagen Tiguan είναι ευχάριστο σε όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά διατηρώντας την στιβαρή και ποιοτική του κατασκευή στο ακέραιο. Ο διάκοσμος είναι πιο σύγχρονος πατώντας πάνω στο ψηφιακό μοτίβο του Golf, με την οθόνη αφής του νέου συστήματος infotainment, το πολυλειτουργικό τιμόνι και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να δίνουν τον τόνο. Οι σπορτίφ λεπτομέρειες της έκδοσης R-Line συμπληρώνουν ευχάριστα την εικόνα του, όπως και η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης, ενώ οι χώροι παραμένουν ικανοί για την άνετη φιλοξενία 5 επιβατών και των αποσκευών τους.
 
Η καμπίνα του 3008 σε κερδίζει αμέσως με την απτή ποιότητα κατασκευής και το εκλεπτυσμένο design. Το i-Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών που διαθέτει επιπλέον ενδείξεις για την λειτουργία του Plug-in Hybrid συστήματος, αλλά και η οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ανεβάζουν το hi-tech υπόβαθρο αλλά και την πρακτικότητα. Το ταμπλό χωρίζει τμηματικά κατά κάποιο τρόπο τον οδηγό με τον συνοδηγό μέσω του μεγάλου πάνελ ανάμεσα στα καθίσματα και διακρίνεται για την όμορφη σχεδίασή του. Παρά την ηλεκτρική τεχνολογία του μάλιστα, το 3008 διατηρεί τα ίδια και σε κάθε περίπτωση ικανοποιητικά επίπεδα χώρων τόσο για 4 ή 5 επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center