• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέτουμε αντιμέτωπες τις βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις των Opel GrandlandX & VW Tiguan.

Εμφανισιακά το νέο Opel Grandland X προβάλει δυναμισμό, συνδυασμένο με κομψή αισθητική.

Το Grandland X είναι πιο εμπνευσμένο αισθητικά, στο εσωτερικό του.

Το Tiguan παραμένει συντηρητικό αλλά καταφέρνει να είναι ένα άμεσα αναγνωρίσιμο όχημα.

Κορυφαία επίπεδα ποιότητας συναντάμε στο εσωτερικό του Tiguan.

Opel Grandland X εναντίον VW Tiguan

Διαβάστηκε από 53061 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/2/2019
 

Στο δρόμο του VW Tiguan μπαίνει το νέο Opel Grandland X το οποίο αποτελεί την πρώτη ουσιαστικά πρόταση της εταιρείας στην crossover μικρομεσαία κατηγορία. Με παραπλήσια τιμή εκκίνησης, διαστάσεις και απόδοση κινητήρων θέτουμε αντιμέτωπες τις βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις τους.

Η Opel μπαίνει δυνατά στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover με το νέο Grandland X το οποίο βασίζεται σε ένα αποδεδειγμένα ικανό μοντέλο, το Peugeot 3008. Ωστόσο, το Grandland Χ είναι σημαντικά διαφοροποιημένο σε όλους τους τομείς ώστε να εκφράζει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, κάτι που εκ του αποτελέσματος επετεύχθη απόλυτα. Στην προκειμένη περίπτωση φέρνουμε αντιμέτωπο το νέο μοντέλο της Opel με το VW Tiguan, ένα μοντέλο το οποίο διαθέτει ηχηρό όνομα και βρίσκεται και ψηλά στις πωλήσεις. 

Eμφάνιση: Πιο επιβλητικό το Grandland X
Εμφανισιακά το νέο Opel Grandland X υιοθετεί το νέο σχεδιαστικό προφίλ της Opel και προβάλει δυναμισμό, συνδυασμένο με κομψή αισθητική. Τα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και οι έντονες νευρώσεις του αμαξώματος που συνδυάζονται όμορφα με τις καμπύλες επιφάνειές του, κάτι που σε συνάρτηση με τις αυξημένες του διαστάσεις το καθιστούν αρκετά επιβλητικό. Το Tiguan από την άλλη αν και απέκτησε δυναμισμό στην τελευταία του γενιά, παραμένει συντηρητικό συγκριτικά αλλά στόχος για την VW και πάλι ήταν να είναι ένα άμεσα αναγνωρίσιμο όχημα, κάτι που καταφέρνει.

Κινητήρες-Επιδόσεις: Υπεροχή για τον 1,2 λτ. turbo
Ο κινητήρας που εφοδιάζει το Opel Grandland X είναι ο 1,2 λτ. PureTech του ομίλου PSA. Αυτός ως τρικύλινδρος, έχει αισθητά αυξημένα επίπεδα παραγόμενου θορύβου σε σχέση με τον 4κύλινδρο TSI του Tiguan, ωστόσο αυτός είναι και ο μοναδικός τομέας που υπερτερεί ο TSI μαζί με την επιτάχυνση από στάση. Αντίθετα τόσο στις ενδιάμεσες ρεπρίζ όσο και σε κατανάλωση, ο 1,2 λτ. Τurbo του Grandlad X αποδεικνύεται πιο καλός όντας σε θέση να κινήσει σβέλτα το πιο ελαφρύ του αμάξωμα αλλά και πιο οικονομικά. 

Εσωτερικό – Χώροι: Πιο όμορφο και ευρύχωρο το Grandland X, ελαφρά υπεροχή Tiguan σε ποιότητα
H Οpel έχει βάλει τη σφραγίδα της και στο εσωτερικό του Grandland X το οποίο διακρίνεται για τον μοντέρνο σχεδιασμό του και την στιβαρή του αίσθηση. Αντίστοιχα στιβαρή είναι και η αίσθηση στο εσωτερικό του Tiguan το οποίο και πάλι σχεδιαστικά κινείται σε πιο συμβατικά επίπεδα, χωρίς όμως να στερείται σύγχρονων στοιχείων. Οι οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό αμφότερες συμπληρώνουν τον ευχάριστο διάκοσμο, ενώ ποιοτικά και τα δύο βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα τόσο σε χρήση υλικών όσο και σε εφαρμογή. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι παραπλήσιοι και σε κάθε περίπτωση ικανοί για ακόμα και 5 επιβάτες, με το Grandland X να προσφέρει καλύτερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών και το Tiguan για τα πόδια τους. Αυτό βέβαια εφόσον το συρόμενο πίσω κάθισμα βρίσκεται στην πιο πίσω θέση του, κάτι που επηρεάζει τον διαθέσιμο χώρο αποσκευών αρνητικά.

Οδική συμπεριφορά: Γαλλική συνταγή άνεσης για το Opel 
Tα προσθιοκίνητα crossover που συγκρίνουμε είναι ευχάριστα στην οδήγηση συνδυάζοντας ιδιαίτερα πετυχημένα την άνεση με την ασφαλή οδική συμπεριφορά. Το Grandland X είναι συγκριτικά ελαφρώς καλύτερο στην άνεση και το πετυχαίνει αυτό μέσω της χρήσης της πλατφόρμας EMP2 του ομίλου PSA. Παράλληλα αν και δεν «πείραξε» την ρύθμιση της ανάρτησης, οδηγικά μεταφέρει την αίσθηση ενός Opel και είναι σταθερό και ασφαλές σε κάθε περίπτωση. Το Tiguan από την άλλη κερδίζει σε οδηγική αίσθηση, χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε περισσότερη αποτελεσματικότητα, μιας και τα 2 αυτοκίνητα διακρίνονται για την ευκολία τους να κινηθούν ακόμα και σε σβέλτους ρυθμούς. 

Η άποψή μας
Το Grandland X μπαίνει στα βαθιά και με τις διαστάσεις αλλά και την τιμή του αμφισβητεί άμεσα έναν παραδοσιακά ικανό παίκτη της κατηγορίας. Η γαλλική χείρα βοηθείας έχει ένα σαφές θετικό αποτέλεσμα, αφού τελικά το Grandland X καταφέρνει να περάσει στην κατηγορία την δική του ευχάριστη και εμπνευσμένη υπογραφή.

«Καυτό» Hyundai i20 N

To νέο Ford Focus απέναντι στον ανταγωνισμό

Πρώτη Δοκιμή: Peugeot 3008 με 130 PS

Αγοράζεις αυτό που θες, ή αυτό που πουλάει;

Η κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Ανανεωμένο Kia Sportage

Σπορ και θέαμα με snowboard & Rally car

Νέο Toyota RAV4 εναντίον ανταγωνισμού

Για ποιο Honda αξίζει να είσαι «χοντάκιας» σήμερα;

Mega Τεστ φώτων σε 11 μικρά SUV

Renault Clio: Old Vs New

Honda HR-V VS Volkswagen T-Roc

Δοκιμή: Νέα Mercedes C 200 Coupe

Μούφα «ψαγμενιές»: Ποιος τις θέλει;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100€/μήνα

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »