¶νεση και κύλιση βρίσκονται 
στα γνωστά υψηλά γαλλικά επίπεδα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

¶νεση και κύλιση βρίσκονται στα γνωστά υψηλά γαλλικά επίπεδα.

Renault Megane ΙΙ 1,4: Γαλλικές αξίες

45.459 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2014)

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο ξεχώρισε το Megane δεύτερης γενιάς είναι ότι διαθέτει ένα από τα πλέον εκκεντρικά σχήματα που πέρασαν σε αυτοκίνητο παραγωγής. Η σχεδίαση στο πίσω μέρος είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψεις με οτιδήποτε άλλο. Όμως, το Megane II έφερε κι άλλες καινοτομίες, όπως το πλήκτρο εκκίνησης του κινητήρα αντί για το κλασικό κλειδί και την πολυμορφική αισθητική στην καμπίνα με τις πολυπληθείς θήκες για μικροαντικείμενα. Κάτω από όλα αυτά, είναι ένα πραγματικό Renault με πετυχημένο συνδυασμό κρατήματος και άνεσης. Διαγράφει τροχιές ακριβείας με υψηλή ταχύτητα αφήνοντας το αμάξωμα να πάρει λογική κλίση. Η ανάρτηση δεν κοπανάει στις λακκούβες και η ηχομόνωση φιλτράρει τον θόρυβο κύλισης. Αυτό που του λείπει είναι η πληροφόρηση από το τιμόνι, το οποίο είναι πολύ ελαφρύ και έχει ηλεκτρική αίσθηση.

Σβέλτο και πολιτισμένο
Αξιόμαχος είναι ο 1,4 κινητήρας των 98 ίππων. Η ευστροφία και η ελαστικότητά του σε συνδυασμό με την πυκνή κλιμάκωση στο 5αρι σασμάν υπερνικούν το βάρος του αμαξώματος δίνοντας καλές επιδόσεις. Έχει αρκούντως πολιτισμένη λειτουργία με λογικό επίπεδο θορύβου. Κάπως ασαφής στην επιλογή των σχέσεων είναι ο επιλογέας ταχυτήτων.
Με μέση κατανάλωση 6,7 λτ./100 χλμ. δεν θεωρείται λαίμαργος αλλά υπάρχουν και πιο οικονομικοί στην κατηγορία του.

Περί χώρων...
Όσον αφορά στους χώρους, το πλάτος του πίσω καθίσματος είναι επαρκές για δύο ενήλικες, όχι όμως αρκετό για τρεις. Τα 330 λίτρα χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ δεν συγκαταλέγονται στις κορυφαίες τιμές μεταξύ των ανταγωνιστικών μοντέλων. 
Επιπλέον, το άνοιγμα του χώρου αποσκευών είναι μικρό και το κατώφλι ψηλό, δυσκολεύοντας τη φόρτωση αντικειμένων μεγάλου βάρους ή όγκου. Ένα στοιχείο που θα δυσκολέψει τον οδηγό είναι οι φαρδιές πίσω κολόνες που περιορίζουν την ορατότητα.

Τιμή αγοράς 2008: 15.000 ευρώ
Τιμή αγοράς 2014: 6.100 ευρώ
Τιμή πώλησης 2014: 7.000 ευρώ

Η ιδιόμορφη σχεδίαση στο πίσω μέρος είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Megane II­­.

Η ιδιόμορφη σχεδίαση στο πίσω μέρος είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Megane II­­.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto