Volkswagen: Ξεκινά την κατασκευή των δικών της μπαταριών

2.130 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2021)

Tο VW Group δεν θέλει να εξαρτάται από τα τερτίπια των προμηθευτών και για αυτό θέλει να κατασκευάσει τα δικά της εργοστάσια που θα ασχολούνται με την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Volkswagen Group άνοιξε ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης που θα ασχολείται με την παραγωγή μπαταριών σε μεγάλη κλίμακα στο Salzgitter της Γερμανίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μειώσει την εξάρτησή του από τους προμηθευτές μπαταριών πάνω στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή την στιγμή, οι μπαταρίες των ηλεκτρικών δεν κατασκευάζονται στα εργοστάσια των εταιρειών αλλά αγοράζονται από τους τις προμηθευτικές που διατηρούν εργοστάσια σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Μπαταρίες VW από το 2025
Στόχος του VW Group είναι να  δημιουργήσει μια εσωτερική μονάδα παραγωγής μπαταριών στο Salzgitter που θα εξυπηρετεί τις μάρκες του ομίλου και θα μειώσει την εξάρτηση του από τους προμηθευτές στο εξωτερικό. Στον χώρο υπάρχει ήδη μια δοκιμαστική γραμμή που ασχολείται με την κατασκευή μικρών μπαταριών, ωστόσο από το 2025, το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει να παράγει σε μεγάλες ποσότητες μπαταρίες για mainstream μοντέλα. Ο Schmall, διευθυντής της Volkswagen στον τομέα της Τεχνολογίας, είπε ότι το νέο εργαστήριο στο Salzgitter θα αποτελέσει «τον πυρήνα των παγκόσμιων προσπαθειών» της φίρμας στην έρευνα για μπαταρίες.

Φτιάχνει νέα εργοστάσια για μπαταρίες
Ο όμιλος VW ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να κατασκευάσει τουλάχιστον έξι δικά του εργοστάσια μπαταριών στην Ευρώπη. Εκτός από το Salzgitter, έχει ήδη επιλεγεί ένας χώρος στη βόρεια Σουηδία και είναι πιθανό να υπάρξει και ένα τρίτο εργοστάσιο στην Ισπανία, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία τελική απόφαση, όπως δήλωσε ο Schmall, διευθυντής της Volkswagen στον τομέα της Τεχνολογίας. Επίσης, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως, τουλάχιστον ένα ακόμη εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευαστεί στη Γερμανία.

Έρχονται μπαταρίες μάρκας VW!
Tο VW Group δεν θέλει να εξαρτάται από τους προμηθευτές και για αυτό θέλει να κατασκευάσει τα δικά της εργοστάσια.
Δεν πρέπει να κάνουν όλες οι μάρκες το ίδιο; Ποιος ο λόγος να λες ότι παίρνεις VW, αν η μπαταρία είναι από μια άγνωστη προμηθευτική με έδρα την άλλη άκρη του κόσμου;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto