" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Volvo παρουσίασε το «Autonomous Parking Concept», προσαρμοσμένο για το V40, με το οποίο το ίδιο το όχημα (μέσω τoυ smartphone) αναλαμβάνει να σταθμεύσει από μόνο του.

Volvo: Αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος

Διαβάστηκε από 9221 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/6/2013

Η Volvo ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή για το V40, μέσω των smartphones, η οποία αναλαμβάνει να βρει χώρο και να εκτελέσει όλες τις ενέργειες παρκαρίσματος του αυτοκινήτου.

 
Η επόμενη μέρα για τη σουηδική φίρμα φαίνεται να ήρθε, καθώς ανακάλυψε μια εφαρμογή παρκαρίσματος, η οποία κάνει όλη τη δουλειά για σας, τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η εταιρεία.

Μέσω λοιπόν ενός application του smartphone, η Volvo δημιούργησε ένα πρόγραμμα, που είναι συμβατό για το μοντέλο της V40 και βοηθά ουσιαστικά τον οδηγό στο παρκάρισμα. Όχι μόνο λοιπόν αναλαμβάνει να βρει την κατάλληλη θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητο, αλλά πολύ περισσότερο, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του οχήματος, ώστε με τις απαραίτητες ενέργειες και τους ειδικούς αισθητήρες να το παρκάρει σε συγκεκριμένο κενό χώρο. Εννοείται βέβαια, ότι το πρόγραμμα αυτό έχει ρυθμιστεί, προκειμένου να αποφεύγει τα πεζοδρόμια και να προφυλάσσει τους πεζούς.

Παρόλο που η εταιρεία δεν δημοσιοποίησε τεχνικές λεπτομέρειες, φαίνεται να έχει ολοκληρώσει όλες τις μελέτες για αυτό το σύστημα και είναι έτοιμη να το λανσάρει. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε τέτοιου είδους projects, για διευκόλυνση της καθημερινότητας των οδηγών. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο XC90, που θα κυκλοφορήσει το 2015, θα υπάρχει ένα αυτόνομο σύστημα διαχείρισης της διεύθυνσης του οχήματος (autonomous steering system)…

Περισσότερα, μπορείτε να δείτε στο video της Volvo, το οποίο με animations παρουσιάζει απεικονιστικά το «Autonomous Parking Concept».

Tags: VOLVO V40