WRC Μόντε Κάρλο: Μονομαχία Γάλλων με νικητή τον Loeb
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Μόντε Κάρλο: Μονομαχία Γάλλων με νικητή τον Loeb

6.648 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2022)

Μια μονομαχία σώμα με σώμα ανάμεσα στους δύο Sebastien (Ogier και Loeb) έληξε με τον Loeb να κατακτά το Rally Μόντε Κάρλο, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί για την M-Sport Ford στο WRC 2022.

Ο Loeb με Ford Puma πήρε το χρυσό

Ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally έχει άρωμα Γαλλίας, καθώς πέρα από τις γαλλικές Αλπεις που φιλοξενούν τις ειδικές διαδρομές του Rally Monte Carlo, οι δύο πρωταγωνιστές ήταν Γάλλοι και μετέτρεψαν το παγωμένο rally σε προσωπική μονομαχία. Στο τέλος, επικράτησε ο 47χρονος, πολυνίκης rally man της M-Sport Ford με το Puma Rally-1, Sebastian Loeb, καθώς επικράτησε στις λεπτομέρειες έναντι του αντιπάλου του που έτρεξε με Toyota GR Yaris. Ο Loeb έγινε παράλληλα ο γηραιότερος νικητής Rally στην ιστορία του WRC και επίσης, έφτασε τις 8 νίκες στο Μόντε Κάρλο, ισοφαρίζοντας τον Ogier.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ogier ημίχρονο, μικρό ατύχημα & Loeb τελικό

Η μέρα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ogier, που χθες κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας 21,1 δευτερολέπτων. Ο Γάλλος οδηγός της Toyota Gazoo Racing διεύρυνε τη διαφορά του μάλιστα στις δύο πρώτες ειδικές της μέρας, φτάνοντας έως και τα 24,6 δλ.. Ωστόσο, στην 16η ε.δ. τα πράγματα στράβωσαν για τον πρωτοπόρο. Ο Ogier είχε μια επαφή με τον εμπρόσθιο αριστερό τροχό του Yaris που τον έβγαλαν εκτός πίστας και τον έκαναν να χάσει περίπου 34 δλ.. Έτσι, ο Loeb ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα, τερματίζοντας την προτελευταία ειδική με διαφορά 9,5 δλ. από τον δεύτερο πλέον Ogier.

Power Stage: Εκεί που κρίθηκε ο νικητής

Με αυτό τον τρόπο, οι δύο Γάλλοι μπήκαν με τέρμα γκάζι, αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή στην Power Stage, που ήταν και η 17η ειδική διαδρομή του Rally Monte Carlo. Δεν υπήρξε κάποια έκπληξη και έτσι ο Loeb πήρε τη νίκη στο Μόντε Κάρλο και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής Rally στην ιστορία του WRC.

Πιο πίσω, μετά τα γεγονότα του Σαββατιάτικου σκέλους (διάβασε περισσότερα εδώ), είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στην κατάταξη. Ο Breen με Ford Puma είχε κλειδώσει την τρίτη θέση του πόντιουμ, ενώ πιο πίσω με διαφορά ασφαλείας ολοκλήρωναν την πεντάδα οι Rovanpera με Toyota GR Yaris και Greensmith με Ford Puma. Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center