WRC Πορτογαλίας: Τρία στα τρία η Toyota - Εκτός μάχης οι Ogier & Loeb
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Πορτογαλίας: Τρία στα τρία η Toyota - Εκτός μάχης οι Ogier & Loeb

2.126 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2022)

Το Ράλι Πορτογαλίας εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για την Toyota που βλέπει τους Elfyn Evans, Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta στις τρεις πρώτες θέσεις. Εγκατέλειψαν οι δύο Sebastian (Ogier & Loeb).

WRC Πορτογαλίας: Χαράς ευαγγέλια για την Toyota

Ούτε στα καλύτερα όνειρα των ανθρώπων της Toyota Gazoo Racing δεν θα εξελισσόταν με αυτό τον τρόπο το χωμάτινο Ράλι Πορτογαλίας, που αποτελεί τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς. Τα πληρώματα της Toyota βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις, έχοντας διαφορά ασφαλείας από τα δύο πληρώματα της Hyundai, των Dani Sordo και Thierry Neuville, που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Πρωτοπόρος του αγώνα το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου γίνεται μια ανάπαυλα, μετά την 12η ειδική διαδρομή είναι ο Elfyn Evans, έχοντας μια ανάσα πίσω του με διαφορά 18,4 δλ. τον Kalle Rovanpera. Η πρώτη τριάδα κλείνει με τον Takamoto Katsuta, που πέρασε τον τέταρτο πλέον Dani Sordo, σε μια μάχη που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ισπανός ξεκίνησε 3ος τη μέρα, ωστόσο ο Ιάπωνας rally man «έγραψε» δύο πολύ καλούς χρόνους, μέσα στην πρώτη τριάδα της εκάστοτε ειδικής, και βρίσκεται 3,5 δλ. μπροστά. Στην πέμπτη θέση με διαφορά 2:19.1 από τον πρωτοπόρο βρίσκεται ο Thierry Neuville που είχε περιπέτειες χθες με ζημιές και κλαταρίσματα, ενώ οι Sebastian Ogier και Sebastian Loeb έχουν εγκαταλείψει τη μάχη, ο πρώτος λόγω εξόδου και ο δεύτερος λόγω προβλήματος στην υβριδική μονάδα ισχύος.


Ο Kalle Rovanpera βρίσκεται μια ανάσα πίσω από τον Elfyn Evans με την μεταξύ τους διαφορά στα 18,4 δλ..

Ο Kalle Rovanpera βρίσκεται μια ανάσα πίσω από τον Elfyn Evans με την μεταξύ τους διαφορά στα 18,4 δλ..

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ατυχοι οι Sebastian Ogier & Loeb

Πέρα από τις μάχες της κορυφής, που φαίνεται πως αν όλα πάνε καλά η Toyota και τα πληρώματά της θα πάρουν στις αποσκευές τους αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών, το Ράλι Πορτογαλίας έχει και δύο μεγάλους άτυχους.

Από τη μία ο Sebastien Loeb που ξεκινούσε πρώτος, αλλά στα μισά της 2ης ε.δ. έχασε την ισχύ του κινητήρα, έκανε επανεκκίνηση και προχώρησε με αργούς ρυθμούς μέχρι το τέλος της ειδικής. Έπειτα, σταμάτησε οριστικά την προσπάθειά του. Θυμίζουμε πως και χθες ο Γάλλος είχε εγκαταλείψει μετά από πρόσκρουση που είχε στην πρώτη στροφή της 5ης ε.δ. με το πίσω δεξιά μέρος του Ford Puma.

Από την άλλη, ο Sebastien Ogier, ο οποίος ξεκινούσε δεύτερος το πρωί, δέχθηκε ποινή χρόνου. Μέσα στη δεύτερη ε.δ. είχε μια έξοδο, η οποία του στοίχισε περίπου 30 λεπτά έως ότου να επαναφέρουν το GR Yaris στο δρόμο. Στη συνέχεια αντιμετώπισαν πρόβλημα στο πίσω μέρος του αγωνιστικού, όπου αναφέρθηκε μικρή εστία φωτιάς, ενώ έκαναν αρκετές στάσεις προκειμένου να μην επηρεάσουν αρνητικά του άλλους αγωνιζόμενους από την σκόνη που σήκωναν. Αποτέλεσμα του «fair play» ήταν να χαθούν έξτρα περίπου 15 λεπτά και, τελικά, να εγκαταλείψει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Θυμίζουμε πως, χθες, εγκατέλειψε στην 7η ε.δ. από κλατάρισμα, καθώς ξέμεινε από ρεζέρβες.

Η δράση του Ράλι Πορτογαλίας συνεχίζεται με το απογευματινό loop των τεσσάρων ε.δ. και ολοκληρώνεται με το αυριανό Κυριακάτικο σκέλος, που περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές, η τελευταία εκ των οποίων είναι η power stage.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Πορτογαλίας μέχρι την 12η ειδική (SS12)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center