• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Toyota μόλις παρουσίασε το νέο της υβριδικό σύνολο με κινητήρα 2,0 λτ., ενώ ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναμένεται να μπουν στον χορό των μοτέρ τέτοιου κυβισμού.

Ώρα να κοπούν τα χαράτσια στα 2λιτρα

Διαβάστηκε από 11425 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/7/2018

Γιατί είναι τώρα η ώρα τα δίλιτρα να απαλλαγούν από τα χαράτσια;

 
Γιατί είναι τα 2.000 κυβικά τόσο σημαντικά σήμερα; Και γιατί η υπερφορολόγησή τους στην Ελλάδα έρχεται σε αντίθεση με τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση; Τα δίλιτρα πρέπει να χάσουν τα χαράτσια τους και να γίνουν ξανά προσιτά. Γιατί;

Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα όπου ο κυβισμός των αυτοκινήτων είναι το πρώτο τεχνικό χαρακτηριστικό που εμφανίζεται στη λίστα. Είναι η μόνη δυτική χώρα που έχει τον κυβισμό στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Είναι η μόνη χώρα που έχει φόρο πολυτελείας και τεκμήρια διαβίωσης με βάση τον κυβισμό και είναι η μόνη χώρα που έχει de facto απαγόρευση στα δίλιτρα με όλα αυτά τα χαράτσια.

Όμως ο κινητήρας των 2.000 κυβικών επιστρέφει και είναι κλειδί στις εξελίξεις των επόμενων ετών. Βλέπεις η ηλεκτροκίνηση πλέον είναι αναπόφευκτη. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ικανός να παράγει υψηλή ροπή από μηδέν στροφές, δεν είναι όμως τόσο ικανός στον τομέα της ιπποδύναμης. Δεν είναι τυχαίο ότι τα υβριδικά μοντέλα συνδυάζουν ροπάτους ηλεκτροκινητήρες με ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης. Και αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Όμως οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

Στα επόμενα χρόνια, όπου τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα θα κυριαρχήσουν, η απόδοση του βενζινοκινητήρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η Mazda ήδη κάνει χρήση 2λιτρου κινητήρα ακόμη και για χαμηλές αποδόσεις 120 ίππων στα μικρομεσαία της. Το μοτέρ αυτό είναι άνετο, έχει πολύ χαμηλές τριβές και δεν καίει τίποτε.

Η Toyota παρουσίασε το δικό της δίλιτρο μοτέρ που έχει μόνο του την ίδια αποδοτικότητα με το υβριδικό σύνολο του Prius. Όμως έχει ανάγκη τα 2.000 κυβικά, και έτσι υβριδικά αυτοκίνητα με δίλιτρους βενζινοκινητήρες θα είναι πολύ συνηθισμένα στα επόμενα χρόνια, ακόμη και σε μικρότερα αυτοκίνητα.

Όταν η τεχνολογία είναι αναγκαία, δεν μπορεί να φορολογείται με φόρο πολυτελείας, να αποτελεί τεκμήριο και να έχει 50% τέλος ταξινόμησης. Τα δίλιτρα μοτέρ είναι αναπόσπαστο μέρος της επόμενης γενιάς μοντέλων, υβριδικών και συμβατικών, που πετυχαίνουν πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Μοντέλων που παρά τα 2.0 λίτρα τους μπορεί να είναι μέχρι και μικρά σε διαστάσεις. Τα δύο λίτρα πρέπει να απαλλαγούν από την τριτοκοσμική μεταχείριση που έχουν στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι, θα πεισθεί το δημόσιο να κάνει τις αλλαγές; Και αν τελειώσει η υπερφορολόγηση, θα πεισθεί η αγορά να τα προτιμήσει; Ή θα ζει στον τρόμο της εκ νέου υπερφορολόγησης όπως έγινε στο παρελθόν; Εσείς τι λέτε; Θα αγοράσετε 2λιτρο για χαμηλή κατανάλωση; Ή θα φοβάστε την εφορία;

 

NONPAPER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

 • Πάνος

  Περιμένετε από την χώρα-ορισμό του παραλόγου να σοβαρευτεί και να πάψει να κυνηγάει, από την Μεταπολίτευση και μετά, τα 2λιτρα ΙΧ, όπως κυνηγάει ο,τιδήποτε μπορεί ν αρμεχτεί, για να ταιστεί ένα σπάταλο, τιγκαρισμένο, παρασιτικό και, εν τέλει, τριτοκοσμικό Δημόσιο; Εδώ χρεώνεται ΦΠΑ 24% και φόρος μεταβίβασης ακινήτου στο...11% της τιμής εφορίας, όταν στη Βρεττανία, πχ, βρίσκεται κάτω από το 1% της πραγματικής! Ζούμε στην χώρα και του φοροπαραλόγου, αλλά αφού το πόπολο δεν διαφωνεί...

    2
 • ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΑΝΤΙΚΟΣ

  Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με την μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Η κατοχή αντικειμένων αξίας αποτελεί εργαλείο σύλληψης της φοροδιαφυγής (όσο και αν καταφέρνουμε να το ακυρώνουμε και αυτό...). Η αξία των αυτοκινήτων ΕΝΑΙ συνδεδεμένη ΚΑΙ με τον κυβισμό, από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Άρα; Άτοπο το αίτημα της απαλειφής των φόρων; Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε αντ' αυτών; Π.χ. να ορισθούν συντελεστές επιφάνειας, αναλογίας κιλων/ίππο, κατανάλωσης, ρύπανσης και χώρας κυκλοφορίας ώστε ένα Cayenne turbo S να φορολογείται βαρειά, ανεξάρτητα από τις ρουμάνικες πινακίδες του σε αντίθεση μ' ενα POLO 1.4 turbo ας πούμε.

    1
 • loukia

  ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΛΥΣΕΙΣ, ΛΥΣΕΙΣ, Κ.Τ.Λ. ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΤΟΥΣ, Κ.Τ.Λ. ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΔΕΣ... ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΚΛΕΒΩ 20 ΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝΕ, Κ.Τ.Λ. ΑΪΝΤΕ, ΙΣΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.-

   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός