Χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά φτιάχνει η Lexus
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά φτιάχνει η Lexus

3.023 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2022)

Τι και εάν τα ηλεκτρικά δεν έχουν ανάγκη από παραδοσιακά κιβώτια ταχυτήτων; Η Lexus εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός ψευτό-μηχανικού κιβωτίου ώστε να μεταφέρει την ξεχωριστή οδηγική αίσθηση που προσφέρουν στα νέα ηλεκτρικά της οχήματα.

Τι προσπαθεί να κάνει η Lexus;

Πάνω στην κατασκευή ενός «τεχνητού» μηχανικού κιβωτίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εργάζεται η Lexus. Mε αυτό τον τρόπο, η μάρκα θέλει ουσιαστικά να αντιγράψει την αίσθηση που δίνει η οδήγηση με χειροκίνητο κιβώτιο και να την προσφέρει στα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον Takashi Watanabe, Chief Engineer της Lexus Electrified, η ιδέα για την κατασκευή ενός χειροκίνητου κιβωτίου για τα ηλεκτρικά ξεκίνησε από μια συζήτηση μεταξύ των μηχανικών της Lexus σχετικά με το τι τους άρεσε περισσότερο στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα υπάρχουν τρία πεντάλ, στροφόμετρο αλλά ψεύτικοι ήχοι

Παρά την επίπεδη καμπύλη ροπής ενός ηλεκτροκινητήρα που καθιστά περιττό το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, η Lexus υποστήριξε το όραμα των μηχανικών της. Ο Watanabe δηλώνει ότι το πρότζεκτ είναι «τόσο διασκεδαστικό» που η ανάπτυξή του συνεχίζεται εδώ για τρία χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως σκοπός της Lexus είναι να προσφερθεί αυτή η τεχνολογία στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της μάρκας.  

Η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη κάνει τις πρώτες της δοκιμές με αυτό το μηχανικό ψευτό-κιβώτιο σε ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο Lexus UX300e. Σε βίντεο που έδειξε η μάρκα έδειξε, μεταξύ άλλων πως, ο οδηγός εκτός από αλλαγές σχέσεων με το χέρι, ακούει ένα κλικ κάθε φορά που αλλάζει ταχύτητα αλλά και ψεύτικο ήχο κινητήρα από τα ηχεία. Το πρωτότυπο ήταν εξοπλισμένο με τρία πεντάλ και ένα στροφόμετρο που προφανώς δεν μετράει στην πραγματικότητα… τις στροφές του ηλεκτροκινητήρα. Ο Watanabe είπε ότι το μόνο στοιχείο που οι μηχανικοί δεν αναπαρήγαγαν είναι «η μυρωδιά της βενζίνης».

Η πρώτη φίρμα που θα βάλει στην παραγωγή μηχανικό κιβώτιο για ηλεκτρικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, αφού κάτι αντίστοιχο έχουμε δει στα Opel Manta GSE Elektromod και πολλά άλλα restomod. Ωστόσο, η Lexus θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα το φέρει στην παραγωγή, έστω και προαιρετικά, σε κάποια από τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN