Ένα ζευγάρι γάντια θα σας επιτρέψει να βάλετε με άνεση τις αλυσίδες, χωρίς να παγώσουν τα χέρια σας, δυσκολεύοντας έτσι το έργο σας.

Ένα ζευγάρι γάντια θα σας επιτρέψει να βάλετε με άνεση τις αλυσίδες, χωρίς να παγώσουν τα χέρια σας, δυσκολεύοντας έτσι το έργο σας.

Πότε τις βάζουμε

16.787 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2015)

- Δεν θα βάλουμε αλυσίδες την στιγμή που το αυτοκίνητο θα γλιστράει και δεν θα μπορεί να προχωρήσει, μιας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούμε και να προκαλέσουμε ατύχημα.
- Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας σε ασφαλές σημείο στην άκρη του δρόμου, ώστε να μην ενοχλούμε την κυκλοφορία, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε και ειδοποιούμε τους διερχόμενους οδηγούς με την τοποθέτηση του σχετικού τριγώνου και την ενεργοποίηση των αλάρμ.
- Πριν ξεκινήσουμε την τοποθέτηση θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι τροχοί που τοποθετήσουμε τις αλυσίδες θα πρέπει να είναι σε ευθεία (για τους εμπρός τροχούς αναφερόμαστε φυσικά).
- Όταν τελειώσει η τοποθέτηση, ελέγξτε τις αλυσίδες τραβώντας κάποια από τα σημεία επαφής τους με το ελαστικό.Αν διακρίνετε αρκετό τζόγο, ξαναδοκιμάστε, αφού είναι πολύ πιθανό σε αντίθετη περίπτωση να φύγουν από τη θέση τους. 


Το Auto Τρίτη συμβουλεύει:
Kάντε προπόνηση στην τοποθέτηση και αφαίρεση των αλυσίδων πριν τις χρειαστείτε! Επίσης, την ώρα της τοποθέτησης μη γονατίζετε στο χιόνι. Βάλτε ένα από τα πατάκια του αυτοκινήτου πρώτα!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center