Χόρνερ: Καλύτερος οδηγός του κόσμου ο Φερστάπεν

4.707 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2019)

Το αυστριακό Grand Prix κέρδισε ο Μαξ Φερστάπεν στις 30 Ιουνίου και οι επιδόσεις του πυροδότησαν τις δηλώσεις του προέδρου της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Συγκεκριμένα είπε πως «αυτή τη στιγμή ο Φερστάπεν βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα από το Χάμιλτον και πως φυσικά ο Χάμιλτον αποτελεί έναν εξαιρετικό αθλητή, όμως ο Μαξ είναι το μέλλον». Μετά τον αγώνα, ο 22χρονος οδηγός της Red Bull  βρισκόταν στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας κάνει μια πολύ καλή χρονιά και ίσως πραγματικά να αποτελεί τη νέα, «χρυσή» γενιά της F1. Τουλάχιστον έχει σίγουρα την άμεση υποστήριξη από το Χόρνερ, ο οποίος πιστεύει απόλυτα στις ικανότητες του.

Πρώτος στην Αυστρία ο Φερστάπεν, με Λεκλέρκ και Μπότας να ακολουθούν και το Χάμιλτον να τερματίζει στην 5η θέση. Σειρά είχε μετέπειτα το Silverstone, με το Χάμιλτον να παίζει εντός έδρας. Φυσικά ο Χάμιλτον ήταν ένα από τα τοπ φαβορί στο στοίχημα F1 στη bwin για το Grand Prix Αγγλίας και μετά ακολουθούσαν οι Μπότας, Λεκλέρκ και Φέτελ. Ο Φερστάπεν βρέθηκε στην 5η θέση στα προγνωστικά για την κατάκτηση του βρετανικού Grand Prix, όμως έχει δείξει ότι είναι ικανός για πραγματικά δυνατούς αγώνες.

Ιστορική η πίστα του Silverstone, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας F1. Τελευταία έχει τεθεί επί τάπητος η μεταφορά του αγγλικού Grand Prix σε άλλη πίστα, όμως επιβεβαιώθηκε ότι θα παραμείνει στο καλεντάρι της F1 έως το 2024. Εξαιρετικές επιδόσεις έχει ο Χάμιλτον στο Silverstone, κάτι που αποδείχθηκε εκτός των άλλων με την φετινή νίκη, έχοντας βρεθεί στην 1η θέση του πόντιουμ 5 φορές τα τελευταία 6 χρόνια. Μόνο πέρυσι έχασε την πρωτιά στο συγκεκριμένο GP, καθώς ήρθε 2ος μετά το Σεμπάστιαν Φέτελ.

Τι και αν το Silverstone «ανήκει» στο Χάμιλτον, ο Φερστάπεν έχει αρχίσει να κάνει δικό του το αυστριακό GP, σηκώνοντας την κούπα για 2η συνεχόμενη χρονιά. Από μικρός στο τιμόνι ο Φερστάπεν, το 2015 ήταν ο νεότερος οδηγός F1 σε ηλικία μόλις 17μιση χρονών. Μέσα στα 5 χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε πολλά και καθώς σήμερα είναι μόλις 22 χρονών η συνέχεια της πορείας του αναμένεται σίγουρα συναρπαστική.

Προσπερνώντας το ένα μηχανοκίνητο πίσω από το άλλο στην Αυστρία, από την 8η θέση, ο Φερστάπεν έκανε το «θαύμα» για τη Red Bull. «Χωρίς να έχει υποπέσει σε κάποιο σοβαρό λάθος από πέρυσι και χωρίς να οδηγεί το γρηγορότερο μηχανοκίνητο», ο Χόρνερ με αυτά τα λόγια τόνισε τη σπουδαιότητα του Μαξ και το νέο αέρα που φέρνει στην ομάδα.

Mercedes
test center