Χωρίς διόδια το κέντρο της Αθήνας

Χωρίς διόδια το κέντρο της Αθήνας

1.911 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2021)

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να βάλει διόδια στο κέντρο.

Καμία συζήτηση για την τοποθέτηση διοδίων στο κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Γιάννης Οικονόμου απέρριψε την πιθανότητα να μπουν διόδια, λίγες μέρες μετά από την δήλωση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κ.Καραμανλή ότι κάτι τέτοιο υπάρχει στο τραπέζι.

Χωρίς διόδια το κέντρο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Kαμία πρόθεση δεν έχει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση να τοποθετήσει διόδια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών.Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε ξανά πως ο Δακτύλιος θα μπει σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου και ότι δύο ομάδες εργασίες θα επιτηρούν την εφαρμογή του.

Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον Δακτύλιο

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν μετά την διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, πέρα από το μέτρο με τα μονά-ζυγά, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα:
  • τα ηλεκτρικά οχήματα,
  • τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα,
  • τα υβριδικά οχήματα και
  • τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2
Με τα νέα μέτρα, τίθενται ουσιαστικά εκτός δακτυλίου τα οχήματα με προδιαγραφές Euro 5, ανεξαρτήτως τις εκπομπές ρύπων που παράγουν, καθώς και τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν περισσότερα από 120 γραμμάρια C02. Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
NISSAN