Xωρίς ντίζελ το νέο Juke;

Xωρίς ντίζελ το νέο Juke;

3.963 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2017)

Νέες πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς crossover της Nissan, κάνουν λόγο για κατάργηση των πετρελαιοκινητήρων.

Η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζει το διάδοχο μοντέλο, το οποίο λέγεται ότι θα ακολουθήσει την μοντέρνα σχεδιαστική γραμμή, που έχει κληρονομήσει από το πρώτο μοντέλο. Το νέο Juke θα υιοθετήσει μια πιο «αιχμηρή» εικόνα, αντλώντας έμπνευση από το πρωτότυπο Gripz και θα θα στηριχθεί στην πλατφόρμα CMF-B, όπως δηλαδή και το νέο Micra, αλλά και τα «αδελφά» Renault Clio, Captur και Dacia Duster επόμενης γενιάς

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Στα μηχανικά μέρη υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε εκπλήξεις, καθώς οι πετρελαιοκινητήρες μπορεί να πάρουν τον δρόμο προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όπως και το νέο Toyota C-HR, ο αντικαταστάτης του Juke είναι πολύ πιθανό να διαθέτει μια γκάμα αποτελούμενη από υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες και υβριδικές εκδόσεις. Το πρώτο κομμάτι θα καλύψουν τα υπάρχοντα σύνολα των 1.2 και 1.6 λίτρων απόδοσης από 100 εως 190 ίππων.
Η υβριδική εκδοχή, αν και εφόσον υπάρξει, πιθανότατα να συνδυάζει το 1.600αρι μοτέρ σε πιο ήπια μορφή και μια συστοιχία μπαταριών-ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ιπποδύναμη φέρεται να κυμαίνεται στην περιοχή των 170 ίππων, με την κατανάλωση να περιορίζεται στα 4.5 λ./100 χλμ.

Εκτός από υβριδικό, το Juke ενδέχεται να αποκτήσει και πλήρως ηλεκτρική έκδοση, χορηγία του Mitsubishi Outlander PHEV αν και οι ιθύνοντες των δυο ιαπωνικών εταιριών δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα τίποτα.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί πως το ντεμπούτο της δεύτερης γενιάς του ιδιαίτερου μοντέλου θα πραγματοποιούνταν προς τα τέλη του 2017. Η τελευταία ενημέρωση, όμως, κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην εξέλιξη ίσως και λόγο της δυσκολίας που εγείρει η προσαρμογή του υβριδικού συστήματος.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto