• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το αρχικό της πλάνο για τη βιωσιμότητα παρουσίασε η Formula 1.

Χωρίς ρύπους η F1 μέχρι το 2030

2.225 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/11/2019

Το αρχικό της πλάνο για τη βιωσιμότητα παρουσίασε η Formula 1, έχοντας ως βασικό στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο πρωτάθλημα έως το 2030.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της F1, Liberty Media οι διαδικασίες για τη μείωση του άνθρακα θα ξεκινήσουν αμέσως, ενώ δεσμεύτηκε πως όλα τα events που θα διοργανώσει θα είναι βιώσιμα, κάτι που θα έχει συμβεί μέχρι το 2025.
 
«Αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν όλοι οι οργανισμοί για την αντιμετώπιση αυτού του παγκόσμιου ζητήματος», ανέφερε αρχικά σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Formula One Group, Chase Carey και συνέχισε «Με την αξιοποίηση του τεράστιου ταλέντου, του πάθους και της καινοτομίας που κατέχουν όλα τα μέλη της κοινότητας της F1, ελπίζουμε να έχουμε σημαντικά θετική επίδραση στο περιβάλλον και στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε».
 
Στη συνέχεια ο Carey είπε ότι οι υβριδικοί κινητήρες V6 turbo, που χρησιμοποιούνται από το 2014, ήταν οι πιο αποδοτικοί στον κόσμο και έδωσαν περισσότερη ισχύ με λιγότερο καύσιμο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. «Πιστεύουμε ότι η F1 μπορεί να συνεχίσει να είναι ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία και να συνεργαστεί με τον τομέα της ενέργειας για να παραδώσει την πρώτη παγκόσμια υβριδική μηχανή εσωτερικής καύσης με μηδενικές εκπομπές άνθρακα», ήταν τα λόγια του.
 
¶λλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τη μετάβαση σε μία εποχή αποδοτικότερων logistics, αλλά και στη χρήση γραφείων, εγκαταστάσεων και εργοστάσιων που θα αντλούν το 100% της ενέργειας που χρειάζονται από ανανεώσιμες πηγές.
 
Η Formula 1 δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει υλικά που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με όλα τα απορρίμματα να επαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται, ενώ τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορευτούν. Τέλος θα υπάρχουν κίνητρα για τους φίλους του αγωνίσματος προκειμένου να μεταβούν στους αγώνες με πιο «πράσινους» τρόπους!