• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Χωρίς χαρτί ΚΤΕΟ 1,5 εκατ. οχήματα στην Ελλάδα

Διαβάστηκε από 2101 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/6/2019
 

To σύστημα που δεν μπήκε ποτέ σε εφαρμογή, οι εξαγγελίες που έμειναν στην θεωρία και τα «κορόιδα» που πλήρωσαν. Αλλη μια ιστορία ενδεικτική της ελληνικής κοινωνίας.

Ανενόχλητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα πάνω από 1,5 εκατομμύρια Ι.Χ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, αφού οι διασταυρώσεις στοιχείων που είχαν εξαγγελθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν μείνει στην θεωρία. Το σύστημα, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή πέρυσι, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί η σχετική εντολή για να εφαρμοστεί ο έλεγχος αυτός από τα δύο αρμόδια υπουργεία (Μεταφορών και Οικονομικών).

Υπενθυμίζουμε πως τον περσινό Οκτώβριο είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες δοκιμαστικές διασταυρώσεις με βάση τις δύο βάσεις δεδομένων και παρά τις όποιες δυσλειτουργίες, το σύστημα λειτούργησε πλήρως. Το όλο σχέδιο ωστόσο έμεινε εκεί αφού, ακόμη και σήμερα, η σχετικά Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Μεταφορών βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Οικονομικών, πιθανώς λόγω προεκλογικής περιόδου. Όπως καταλαβαίνει κανείς, το σύστημα δεν θα ενεργοποιηθεί πριν τις εκλογές και κανένας ιδιοκτήτης δεν θα λάβει στο σπίτι του επιστολή-πρόστιμο.
 
Το παράδοξο του όλου θέματος είναι ότι πριν από τρία χρόνια χιλιάδες ιδιοκτήτες έτρεξαν να περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ φοβούμενοι τις εξαγγελίες περί ηλεκτρονικών ελέγχων και επιβολή προστίμων και τώρα θα κληθούν να τα ξαναπεράσουν αφού σύντομα θα παρέλθει το διάστημα για τον επανέλεγχο. Αντίθετα, φαίνεται πως σήμερα δεν υπάρχει κάποια απειλή προστίμων για τα αυτοκίνητα που δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ, πέραν του πιθανού ελέγχου της Τροχαίας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι το ύψος των προστίμων για την εκπρόθεσμη υποβολή σε έλεγχο ΚΤΕΟ σχετίζεται με την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας και τον τύπο του οχήματος και κυμαίνεται από 10 έως 124 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκπροσώπων των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, περίπου 8% των οχημάτων απορρίπτεται και δεν μπορεί να λάβει το πολυπόθητο πιστοποιητικό λόγω ρύπων.
 

Εσύ τι ξέρεις από βελτίωση;

Είναι να μην σου ανάψουν τα… λαμπάκια!

Βενζίνη ή Πετρέλαιο; Τι διαλέγεις;

Αν δεν δουλεύει καλά ο κλιματισμός... ψηθήκαμε

Η κίνηση στους δρόμους

Ηλεκτρική Mustang με 544 άλογα (+video)

Έρχεται Αudi A3 «Cityhopper»

Έκπτωση έως 1.400 ευρώ στο Ηyundai i20

To νέο Renault Kangoo;

Ντεμπούτο για το νέο Kia Seltos

Έτσι ίσως είναι η επόμενη Μaserati Quattroporte

Τελευταίες «πινελιές» για τη νέα Mercedes GLA

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

περισσότερα »