Υπέρ του leasing ο υπουργός Μεταφορών

2.245 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2020)

Ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων και λεωφορείων πρέπει να μειωθεί και το υπουργείο προκρίνει την λύση του leasing. Δείτε τι ειπώθηκε επίσης για το τραμ και τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην χώρα.


Aποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής για μια σειρά από θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Ο υπουργός φαίνεται πως έχει βάλη σε προτεραίότητα την αναβάθμιση των υπηρεσίων που προσφέρονται κατά τις αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις των πολιτών και για αυτό ανέφερε πως στη Θεσσαλονίκη έχει δοθεί συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ και πως η κυβέρνηση θα προχώρησει στην λύση του leasing για την αντικατάσταση των παλιών κρατικών οχημάτων και λεωφορείων.

Ο ίδιος μάλιστα υπεραμύνθηκε της επιλογής αυτής κάνοντας λόγο πως ο θεσμός του leasing ισχύει σε όλη την Ευρώπη ενώ σημείωσε πως η ανανέωση του στόλου είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα αφού ο μέσος όρος ηλικίας των λεωφορείων είναι πάνω από 16 έτη στην Αθήνα και πάνω από 18 στη Θεσσαλονίκη.  «Δεν μπορούμε να συντηρούμε παλιά ρυπογόνα λεωφορεία. Το leasing σε όλο τον κόσμο είναι μία λύση πρακτική, μία λύση πιο φθηνή και είναι ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι να πάρουμε τα καινούργια λεωφορεία», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Όσον αφορά στο τραμ, γνώμη του υπουργείου είναι πως θα συνεχίσει να είναι εργαλείο που θα βοηθά επικουρικά και δεν θα καταργηθεί. Αντίθετα, σε δύο μήνες από σήμερα θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια ξανά προς το Σύνταγμα.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στην ηλεκτροκίνηση και στα κίνητρα για την εισαγωγή αυτοκινήτων νεότερης ηλικίας, κάνοντας λόγο πως η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει «νεκροταφείο αυτοκινήτων». Ακόμα, φάνηκε σίγουρος πως χάρη στα κίνητρα που έχουν αναγγελθεί, ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου ΙΧ στην Ελλάδα θα μειωθεί και θα φτάσει κοντά στον ευρωπαϊκό.
 
 

Toyota
moto