«Ζωντανός» ο Οζιέ στο θρίλερ της Μ. Βρετανίας

3.254 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2018)

Ο Οζιέ κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα μετά από μάχη σώμα με σώμα με τον Λάτβαλα, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος δύο γύρους πριν το τέλος.

Μέχρι χθες και πιο συγκεκριμένα έως την 16η ειδική διαδρομή ο δρόμος για την 4η σερί νίκη του Οττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC) ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, ωστόσο το τρυπημένο, από την ποδιά, ψυγείο χάλασε τα σχέδια του Εσθονού και έφερε τα πάνω κάτω στο Ράλλυ Ουαλίας. Μετά την εγκατάλειψη του Τάνακ, επικεφαλής του αγώνα βρέθηκε ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Ford Fiesta WRC) ο οποίος τελικά και ανέβηκε για 5η φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
 

Ο Οζιέ ξεκίνησε τη μέρα με τη διαφορά του από τον δεύτερο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Toyota Yaris WRC) να ορίζεται στα 4,4 δλ.. Αυτό και μόνο έκανε άκρως ενδιαφέρουσα τη διεκδίκηση του χρυσού στη Μ. Βρετανία. Ο Λάτβαλα κατάφερε να κερδίσει μια ε.δ., ενώ άλλη μία κέρδισε ο teammate του Εσάπεκα Λάππι (Toyota Yaris WRC), με τις υπόλοιπες να γίνονται κτήμα του Γάλλου οδηγού της M-Sport Ford. Σημειώνουμε, μάλιστα πως, με αυτή την εξέλιξη ο Οζιέ έγινε ο πιο πολυνίκης οδηγός στο Ράλλυ Μ. Βρετανίας με πέντε νίκες περνώντας μπροστά από θρύλους όπως ο Πίτερ Σόλμπεργκ και ο Χάνου Μίκολα, ενώ παράλληλα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος απέχοντας μόλις 7 βαθμούς από τον πρώτο, Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 WRC).

Από εκεί και ύστερα, αναφορικά με την Power Stage ο Λάτβαλα κέρδισε πέντε βαθμούς, τέσσερις πήρε ο Τάνακ, τρεις ο Οζιέ, δύο ο Νεβίλ και έναν ο Λάππι.

Τέλος, σημειώνουμε πως, η δράση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα μεταφερθεί σε τρεις εβδομάδες στην Ισπανία στο Ράλλυ Καταλονίας από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου.

Δείτε την τελική κατάταξη, όπως αυτή διαμοφώθηκε μετά τις 23 ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ουαλίας. 

NEO PROACE
NISSAN