e-Hybrid: Τα νέα υβριδικά Jeep Renegade και Compass
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

e-Hybrid: Τα νέα υβριδικά Jeep Renegade και Compass

10.315 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2022)

Με το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης e-Hybrid εξόπλισε τα Renegade και Compass η Jeep, με αμφότερα τα μοντέλα να είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

e-Hybrid: Το νέο υβριδικό σύστημα της Jeep

Η Jeep παρουσιάζει ένα νέο υβριδικό σύστημα, με το οποίο προσφέρει μια ακόμα λύση εξηλεκτρισμού στην γκάμα της. Το νέο σύστημα έλαβε την ονομασία e-Hybrid και έρχεται να πλαισιώσει το ήδη υπάρχον Plug-in υβριδικό σύστημα 4xe, όντας μέρος των επιλογών για τα Renegade και Compass. Μέσω αυτού τα δύο μοντέλα έχουν τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με 130 ίππους και 240 Nm ροπή

Το e-Hybrid χρησιμοποιεί έναν νέο 4κυλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίππων), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής (αντιστοιχούν σε 135 Nm στην είσοδο του κιβωτίου), απόδοση που του επιτρέπει να κινεί το όχημα ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την εταιρεία είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης.

Κίνηση και αμιγώς ηλεκτρική

Το νέο υβριδικό σύστημα διαθέτει χαρακτηριστικά που προσομοιώνουν τη χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Για παράδειγμα έχει τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας, είτε όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης (Regenerative Braking), είτε όταν απλώς έχει αφήσει το γκάζι (e-Coasting). Παράλληλα ξεκινά από φανάρι μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ χάρη στο σύστημα e-Queueing το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης έχει τη δυνατότητα κίνησης στο συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα» αμιγώς ηλεκτρικά. Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRANSPORTER
test center