Στην σειρά μοντέλων της Abarth για το Fiat 500, έρχεται να προστεθεί το 595 Omologata Turismo. Μετά τα 595 Competizione, Turismo και Biposto είναι η σειρά του 595 OT να μπει στην «οικογένεια».

Στην σειρά μοντέλων της Abarth για το Fiat 500, έρχεται να προστεθεί το 595 Omologata Turismo. Μετά τα 595 Competizione, Turismo και Biposto είναι η σειρά του 595 OT να μπει στην «οικογένεια».

Νέo Abarth 595 OT

2.620 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2016)

Η σφραγίδα ενός vintage μοντέλου θα εφαρμοστεί σε ένα πολύ επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο, με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες. Ο λόγος φυσικά για το νέο Abarth 595 Omologata Turismo.

Για την Abarth, τα γράμματα «Ο.Τ.» σημαίνουν Omologata Turismo, που σε ελεύθερη απόδοση μεταφράζεται ως «Αναγνωρισμένο Αυτοκίνητο Τουρισμού». Από το 1965 τα δύο αυτά γράμματα έχουν συνδεθεί με την σειρά αγωνιστικών αυτοκινήτων και σπορ κουπέ, που έγιναν γνωστά μέσα από διεθνείς αγωνιστικές πίστες και αγώνες.
Σήμερα, τα γράμματα αυτά επιστρέφουν στο νέο Abarth 595 ΟΤ. Το αυτοκίνητο έχει τροποποιηθεί από τους μηχανικούς της Abarth Racing Team, ώστε να συμμορφωθεί με τους κανόνες του νέου Ιταλικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου στην πίστα αγώνων της Monza. 
Από τεχνική άποψη, το νέο Abarth 595 OT είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Διαθέτει τον νέο 1.400αρή T-Jet κινητήρα με ιπποδύναμη 190 άλογα, σε συνδυασμό με εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, νέες αγωνιστικές αναρτήσεις και αποστάτες τροχών που δίνουν μεγαλύτερο πλάτος στο εμπρός και πίσω μετατρόχιο. Διαθέσιμο θα είναι επίσης και ένα kit «Performance», που αποτελείται από αγωνιστική εξάτμιση και πλευστά δισκόφρενα 305 χιλιοστών μπροστά, που κάνει το αυτοκίνητο ακόμα πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό.
Εξελιγμένο αποκλειστικά για αγώνες, το Abarth 595 ΟΤ θα αγωνιστεί στην κατηγορία TCS (Turismo di Serie - Βασική κατηγορία Τουρισμού), στην οποία συμμετέχουν αυτοκίνητα με turbo κινητήρες έως 1.400 κυβικά.
Με το νέο Abarth 595 ΟΤ, η χαρά και ο ενθουσιασμός της αγωνιστικής οδήγησης στον δρόμο ή την πίστα, θα γίνει γνωστός σε μια ακόμα γενιά οπαδών του. Η Abarth έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες οδηγούς να ζήσουν τον ενθουσιασμό της οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη φιλοσοφία που εξέφρασε ο ιδρυτής Karl Abarth.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center