Δεν κάνουμε οποιαδήποτε εργασία χωρίς να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας. Στην προκειμένη περίπτωση πλαστικά γάντια μιας χρήσης, ή αλλιώς «χειρουργικά».

Πριν ξανατοποθετήσουμε το λαμπτήρα στη θέση του ελέγχουμε ότι έχει «κουμπώσει» σωστά και λειτουργεί.

Γλιτώστε εύκολα και γρήγορα 10 με 15 ευρώ που κοστίζει η αντικατάσταση καμένου λαμπτήρα σε συνεργείο.

Αλλαξε λάμπα σε 4 βήματα

71.700 Επισκέψεις στο άρθρο

Σου `χει καεί λάμπα στο φανάρι του αυτοκινήτου; Δες τώρα τα 4 βήματα για να την αλλάξεις μόνος σου και να μην τρέχεις στα συνεργεία.

Κάθε λαμπτήρας στο αυτοκίνητο έχει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας, οι οποίες όταν ξεπεραστούν, φτάνει στο τέλος της ζωής του και χρειάζεται άμεση αντικατάσταση, διότι είναι ο μοναδικός παράγοντας που κάνει εμφανή τη θέση μας στο δρόμο, ιδιαίτερα τη νύχτα. 
 
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εμπρόσθιες λάμπες (μεσαία-μεγάλη σκάλα φώτων), όπου οι θερμοκρασίες που αναπτύσσουν είναι πιο υψηλές. Φυσικά πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το κλειδί είναι γυρισμένο στη θέση off της μίζας και ακόμα καλύτερα να φορέσουμε πλαστικά γάντια μιας χρήσης, ώστε να μην μας χτυπήσει το ρεύμα σε περίπτωση οποιασδήποτε διαρροής.
 
Τα τέσσερα βήματα της αντικατάστασης 
  1. Ανοίγουμε το καπό του κινητήρα και εντοπίζουμε το πίσω μέρος του φαναριού όπου είναι η καμένη λάμπα. Αφαιρούμε τη φύσα που την συγκρατεί.
  2. Στη συνέχεια ξεκουμπώνουμε το μεταλλικό έλασμα από το εσωτερικό τμήμα του φαναριού. Το έλασμα αυτό χρησιμοποιείται ως ασφάλεια, ώστε να συγκρατείται ο λαμπτήρας στη θέση του.
  3. Αφαιρούμε τον καμένο λαμπτήρα και τοποθετούμε τον καινούριο, προσέχοντας να μπουν τα «αυτάκια» του στις θέσεις που διαθέτει το φανάρι.
  4. Ελέγχουμε ότι η λάμπα έχει «κουμπώσει» σωστά και λειτουργεί ανάβοντας τα φώτα. Προσοχή να μην ακουμπάει το μεταλλικό μέρος της φύσας σε άλλο μεταλλικό μέρος, διότι θα δημιουργθεί βραχυκύκλωμα. Έπειτα πραγματοποιούμε την διαδικασία αντίστροφα, ώστε να τοποθετήσουμε τη νέα λάμπα στη θέση της.
Καν´ το μόνος σου & γλίτωσε 10 ευρώ
Σε συνεργείο αυτοκινήτων, θα πληρώσουμε για την αντικατάσταση του καμένου λαμπτήρα περίπου 10-15 ευρώ, τιμή που συμπεριλαμβάνει την εργασία αλλά και το κόστος του ανταλλακτικού. Αν θέλουμε λοιπόν να- εξοικονομήσουμε χρήματα, μπορούμε να αγοράσουμε το λαμπτήρα από ένα πρατήριο καυσίμων ή ένα κατάστημα ανταλλακτικών με τιμή μικρότερη από 5 ευρώ και να τον τοποθετήσουμε μόνοι μας.

VW LEASEPRO
test center