Δείτε τι πρέπει να προσέχουμε όταν ταξιδεύουμε παρέα με τον πιστό μας σκύλο.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε τι πρέπει να προσέχουμε όταν ταξιδεύουμε παρέα με τον πιστό μας σκύλο.

Ταξίδι με τον πιστό μας φίλο

6.240 Επισκέψεις στο άρθρο

Η μεταφορά του κατοικίδιου μας δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες που θα κάνουν αυτές τις μετακινήσεις ασφαλέστερες τόσο για εμάς, όσο και για τους μικρούς μας φίλους.

Χρειάζεται σωστή προετοιμασία 

Τοποθετήστε το κλουβί ανοιχτό μέσα στο σπίτι ώστε να το μυρίσει να το επεξεργαστεί και να καταλάβει ότι το κουτί αυτό είναι για καλό του.

Τοποθετήστε το κλουβί ανοιχτό μέσα στο σπίτι ώστε να το μυρίσει να το επεξεργαστεί και να καταλάβει ότι το κουτί αυτό είναι για καλό του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Πριν ξεκινήσουμε για οποιοδήποτε ταξίδι είναι απαραίτητο να επισκεφθούμε τον κτηνίατρο, για να εξετάσει το ζώο σας και να ενημερώσει το βιβλιάριο υγείας του (κυρίως για σκύλους ή γάτες). Καλό είναι να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να σας δώσει κάποιο φάρμακο σε περίπτωση που ο τετράποδος φίλος σας πέσει θύμα φόλας στον τόπο διαμονής του ταξιδιού σας. Από εκεί και έπειτα αν το κατοικίδιο σας είναι δύστροπο και νευρικό, είναι προτιμότερο να ταξιδέψει μέσα σε κλουβί μεταφοράς. Προσέξτε όμως, επειδή η κατάσταση εγκλεισμού σε κλουβί δεν είναι ευχάριστη στα περισσότερα ζώα, αρκετές μέρες πριν, τοποθετήστε το κλουβί ανοιχτό μέσα στο σπίτι ώστε να το μυρίσει να το επεξεργαστεί και να καταλάβει ότι το κουτί αυτό είναι για καλό του. 
Επιπλέον τα δύσκολα και ευαίσθητα ζώα καλό είναι να τα ταΐζουμε ελαφρά πριν από το ταξίδι, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και φυσικά πάντα πριν τοποθετήσουμε τον ταξιδιώτη μέσα στο κλουβί μεταφοράς πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι έχει αφοδεύσει. Πολύ σημαντικό είναι το κλουβί μεταφοράς να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές: Να αερίζεται σωστά, να είναι ευρύχωρο ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ζώου, να υπάρχει η δυνατότητα ο ταξιδιώτης να σταθεί όρθιος και όταν είναι καθιστός να μπορεί να απλώσει το μπροστινά του πόδια.
 
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 
Το ζώο δεν πρέπει να είναι ελεύθερο μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί σε περίπτωση που πανικοβληθεί -πράγμα σύνηθες- η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όλων των επιβατών. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που ξεχνάνε αρκετοί είναι πως τα ζώα δεν ιδρώνουν από το σώμα αλλά μόνο από το στόμα και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας μπορεί να πάθουν θερμοπληξία και να πεθάνουν, αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Επίσης αν χρειαστεί να αφήσουμε τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο για λίγο μόνα τους, παρκάρουμε σε σημείο με σκιά και αφήνουμε τα παράθυρα ανοικτά ώστε να κάνει ρεύμα.
Πολύ σημαντικό είναι να μην ταΐζουμε το κατοικίδιό μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ώστε νΆ αποφύγουμε τυχόν στομαχικές διαταραχές που θα του επιφέρουν κόπωση και παράλληλα φροντίζουμε να κάνουμε συχνές στάσεις για τις ανάγκες του και για να πίνει νερό. Τέλος δεν του επιτρέπουμε να βγάζει το κεφάλι από το παράθυρο, πρώτον γιατί είναι ανεύθυνη πράξη και δεύτερον διότι μια ωτίτιδα που θα ταλαιπωρήσει το σκύλο είναι σίγουρη. 
 
Tips ανάλογα με το κατοικίδιο 
Αν έχετε σκύλο και δεν ταξιδεύει σε κλουβί, τοποθετήστε τον στο πίσω κάθισμα με την ανάλογη ζώνη ασφαλείας που διατίθεται στα καταστήματα με είδη ζώων. 
Σε περίπτωση που μεταφέρουμε γάτα δεν τη βάζουμε μέσα σε καταλύματα από αφρώδες υλικό, αλλά σε στερεά αεριζόμενα κλουβιά που τα σκεπάζουμε με κάποιο ύφασμα. Επειδή η γάτα βλέπει στο σκοτάδι, η απομόνωση αυτή της εξασφαλίζει σιγουριά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

VW LEASEPRO
test center