Ο 1.000άρης κινητήρας του Ateca είναι πολύ καλός σε επιδόσεις και κατανάλωση και αποτελεί το high light του αυτοκινήτου στην βασική του έκδοση. Είναι άλλωστε το μοναδικό Crossover που «φοράει» τέτοιο
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο 1.000άρης κινητήρας του Ateca είναι πολύ καλός σε επιδόσεις και κατανάλωση και αποτελεί το high light του αυτοκινήτου στην βασική του έκδοση. Είναι άλλωστε το μοναδικό Crossover που «φοράει» τέτοιο μοτέρ.

Κινητήρας: 1.000άρης μόνο στα χαρτιά…

71.328 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2017)

Για άλλη μια φορά, ο μικρότερος TSI κινητήρας βενζίνης του ομίλου, μας αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και ενισχύει σημαντικά το Ateca αφού είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας με τόσο μικρού κυβισμού κινητήρα. Το «μικρού» σε εισαγωγικά, αφού τα 999 κ.εκ. του συνόλου μόνο στην άδεια του αυτοκινήτου και στα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ορατά. 

Το κιβώτιο έχει πολύ καλή αίσθηση και θετικό κούμπωμα, ενώ η σφιχτή του κλιμάκωση προάγει τις επιδόσεις του κινητήρα.

Το κιβώτιο έχει πολύ καλή αίσθηση και θετικό κούμπωμα, ενώ η σφιχτή του κλιμάκωση προάγει τις επιδόσεις του κινητήρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Στην πράξη οι 115 ίπποι του φτάνουν και περισσεύουν για την σβέλτη κίνηση του ελαφριού - για τα δεδομένα της κατηγορίας αμαξώματος-, προσδίδοντάς του πολύ καλές επιδόσεις τόσο εν κινήσει όσο και από στάση. Ο TSI ECO κινητήρας συνδυάζεται με ένα σφιχτής κλιμάκωσης 6τάχυτο κιβώτιο το οποίο έχει θετικό κούμπωμα και με τη σειρά του εξασφαλίζει «ζωντάνια» στον κινητήρα με την κατανάλωση παράλληλα να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και σε «πιεσμένες» συνθήκες, αφού δύσκολα ξεπερνά τα 7,0 λτ./100 χλμ. Όσον αφορά στην λειτουργία του, το μοτέρ αυτό παρουσιάζει μια ελαφρά τραχύτητα στο ρελαντί και σε χαμηλές στροφές ως τρικύλινδρο, που γίνεται αισθητή στην καμπίνα των επιβατών, ωστόσο τραβάει θετικά από χαμηλά και είναι ελαστικός γενικότερα. Όπως είναι λογικό σε υψηλές στροφές «ατονεί» αισθητά και δείχνει τον χαμηλό του κυβισμό σε συνθήκες φορτίου και ιδιαίτερα αν χρειάζεται να επιταχύνει σε τέτοιες συνθήκες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw