Tο νέο crossover μοντέλο Q4 της γερμανικής φίρμας, που θα έρθει να συμπληρώσει τη γκάμα «Q», ανάμεσα στα Q3 και Q5.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο νέο crossover μοντέλο Q4 της γερμανικής φίρμας, που θα έρθει να συμπληρώσει τη γκάμα «Q», ανάμεσα στα Q3 και Q5.

Νέο Audi Q4 με έντονο σπορτίφ χαρακτήρα

16.790 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2013)

Με έντονα κουπέ στιλ, σπορτίφ χαρακτήρα και τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, το Q4 αναμένεται να είναι το επόμενο «μεγάλο βήμα» της Audi στα πολυτελή κόμπακτ crossover μοντέλα.

Η Audi αναμένεται να παρουσιάσει το νέο crossover μοντέλο της, Q4, το 2014, μιας και βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο πρωτότυπης μορφής. Πρόκειται για το νέο crossover μοντέλο της γερμανικής φίρμας, που θα έρθει να συμπληρώσει τη γκάμα «Q», ανάμεσα στα Q3 και Q5. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το νέο αυτό μοντέλο θα αποτελεί μια ουσιαστική «γέφυρα» μεταξύ των δύο «αδερφών» του και θα διαφοροποιείται κατά κύριο λόγο στο σχεδιαστικό του στιλ. Από την κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που αποκαλύπτουμε αποκλειστικά, προκύπτει πως το Q4 ξεχωρίζει για τον έντονα κουπέ χαρακτήρα που έχει. Αυτό συμπληρώνεται ιδανικά από το πολύ δυναμικό και σπορτίφ design, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
 
Το νέο Q4 θα βασίζεται στη γνώριμη πλατφόρμα της γερμανικής εταιρείας MLB (Modular Longitudinal Architecture), ίδια με αυτή του Q5 και της νέας Porsche Macan. Επίσης, οι διαστάσεις του κόμπακτ crossover θα είναι σχεδόν ίδιες με το Q5 (4.650 χλστ μήκος και 1.880 χλστ. πλάτος), ωστόσο η οροφή θα χαμηλώσει κατά 55 χλστ., φτάνοντας τα 1.600 χλστ., ενώ το μεταξόνιο θα παραμείνει στα 2.810 χλστ.
 
Όσον αφορά στους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται το νέο Q4, θα δούμε –όπως αναμένεται- αρκετές προτάσεις από τη γερμανική φίρμα στο κομμάτι των diesel μοτέρ. Συγκεκριμένα, είναι πολύ πιθανό να διατίθεται με τον γνώριμο 2λιτρο turbo-diesel κινητήρα των 170 και 210 ίππων, καθώς και με τον 3λιτρο V6 diesel των 240. Παράλληλα, θα εφοδιάζεται και με τον βενζινοκινητήρα 3,2 λτ. των 270 ίππων, ενώ θα υπάρχουν δύο ισχυρά μοντέλα S: ένα 3λιτρο V6 328 ίππων, το οποίο προορίζεται για την Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Αμερική, ενώ το δεύτερο θα διαθέτει έναν 3λιτρο TDI V6 (ίδιο με εκείνον του Α6) των 308 ίππων, το οποίο θα πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά. Ακόμα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η υβριδική έκδοση του Q4 για την οποία είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ωστόσο οι φήμες θέλουν να χρησιμοποιεί το ίδιο υβριδικό σύνολο με το Q5, το οποίο αποτελείται από έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 208 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 34 ίππων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw