Η νέα Skoda Octavia γίνεται μεγαλύτερη και πιο premium. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί;

Η νέα Skoda Octavia γίνεται μεγαλύτερη και πιο premium. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί;

Η Skoda Octavia μεγαλώνει. Βολεύει όμως αυτό για την Ελλάδα;

(29/8/2012)

Η Skoda Octavia μπορεί να μην είναι το κλασσικό σεντάν, έχει όμως ακριβώς τα στοιχεία που την κάνουν το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο για την Ελλάδα. Τώρα όμως που μεγαλώνει; Είναι καλύτερα;

Η επόμενη γενιά της Octavia θα εμφανιστεί το Νοέμβριο και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013. Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, πράγμα που σημαίνει πως μεταξύ άλλων βελτιώσεων, το νέο αυτοκίνητο θα είναι και αρκετά ελαφρύτερο από το υπάρχον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Θα είναι όμως και αρκετά μεγαλύτερο. Με τη Skoda να κάνει λόγο για μήκος στα 4,8 μέτρα, η νέα Octavia θα πέσει καρφί στη μεσαία κατηγορία, με μέγεθος κοντά στο Superb και το Opel Insignia. Έτσι θα αφήσει «χώρο» στο νέο μικρομεσαίο σεντάν, το Skoda Rapid, αλλά και θα πάρει μια πιο premium διάσταση, όπως επιδιώκει η μητρική VW να δώσει στη Skoda στην επόμενη φάση της σταδιοδρομίας της.

Τα σημερινά 4,5 μέτρα, από μία άποψη, ταιριάζουν γάντι στην Octavia που θέλει ο Έλληνας οδηγός, αφού της δίνει προβάδισμα στο «στρίμωγμα» των πόλεων έναντι του μακρύτερου ανταγωνισμού. Από την άλλη πάλι, εφόσον το «περισσότερο είναι και καλύτερο», δύσκολα μπορεί να γκρινιάξει κανείς γιατί το αγαπημένο του αυτοκίνητο γίνεται μεγαλύτερο και πιο premium, τη στιγμή μάλιστα που αυτό δε μεταφράζεται και σε ταυτόχρονη αύξηση του βάρους του.

Μήπως όμως για την Ελλάδα τα 4.5 μέτρα της τρέχουσας γενιάς είναι ακριβώς η διάσταση που την κάνει επιτυχημένη; Εσείς πως βλέπετε μια μεγαλύτερη Octavia; Και τελικά αν δε σας βολέψει η νέα γενιά, δεν υπάρχει και το Skoda Rapid για να καλύψει τους δυσαρεστημένους; Τι λέτε;

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto