Οι χώροι επιβατών είναι ένα από τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι χώροι επιβατών είναι ένα από τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου.

Μεταχειρισμένη Toyota Corolla του 2008

23.718 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2012)

Αν το ζητούμενο είναι μεγάλοι χώροι και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, το μικρομεσαίο σεντάν της Toyota αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση με καλή σχέση τιμής-αξίας.

+ Χώροι, ποιότητα, άνεση, φρένα, αξιοπιστία, 
- Αίσθηση τιμονιού, κλίση αμαξώματος, θόρυβος κινητήρα στις υψηλές στροφές
Κινητήρας
O 16βάλβιδος 1,4 κινητήρας τεχνολογίας VVTi αποδίδει 97 ίππους και 131 Nm ροπής. Ξεδιπλώνει εντελώς γραμμικά την ισχύ του και έχει αρκετή ελαστικότητα. Οι δυνατότητές του έρχονται αντιμέτωπες με την αραιή κλιμάκωση στο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων και τα 1.251 κιλά του αμαξώματος, με αποτέλεσμα απλώς ικανοποιητικές επιδόσεις. Στις υψηλές στροφές παράγει αρκετό θόρυβο που γίνεται αισθητός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τέλος είναι ολιγαρκής σε καύσιμο, ακόμη κι αν πιεστεί. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 6,7 λτ/100 χλμ.
Οδική συμπεριφορά
Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης και η αθόρυβη κύλιση προσφέρουν άνεση στους επιβάτες. Σε επαρχιακό δρόμο με στροφές το αμάξωμα παίρνει αισθητή κλίση, ωστόσο, η συμπεριφορά του παραμένει ουδέτερη ή ελαφρώς υποστροφική υπό πίεση. Το τιμόνι είναι γρήγορο και ελαφρύ. Ωστόσο, η πληροφόρηση που στέλνει τα χέρια του οδηγού είναι περιορισμένη. Τα φρένα του Corolla αν και δεν έχουν ιδιαίτερη αίσθηση στο πεντάλ, είναι πολύ αποτελεσματικά και δεν κουράζονται στη σκληρή χρήση.
Εσωτερικό – Χώροι
Οι χώροι επιβατών είναι ένα από τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου. Η μεγάλη καμπίνα σε συνδυασμό με τη σωστή εκμετάλλευση των χώρων, προσφέρουν πέντε άνετες θέσεις για ενήλικες. Το τούνελ της μετάδοσης εξέχει ελάχιστα στο πάτωμα, κάτι που θα εκτιμήσει πολύ ο μεσαίος επιβάτης στο πίσω κάθισμα. Η σχεδίαση είναι σύγχρονη και ευχάριστη όπως και η εργονομία. Τα σκληρά πλαστικά έχουν ομοιόμορφη συναρμογή σε όλα τα ορατά σημεία. Το ευρύχωρο πορτμπαγκάζ των 450 λίτρων τονίζει τις οικογενειακές αρετές του Corolla.
Μεταπωλητική αξία
Η καλή φήμη αξιοπιστίας και το λογικό κόστος χρήσης και συντήρησης συνετέλεσαν στο συγκρατημένο ρυθμό απαξίωσης της τιμής του Corolla. Ύστερα από τέσσερα χρόνια, διατηρεί περίπου το 50% της αγοραστικής αξίας του.
Value for Money
Καλή είναι και η σχέση τιμής - αξίας για το Corolla, ιδίως στην έκδοση Luna, η οποία διαθέτει πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης. 
Τιμή αγοράς 2008 16.250
Τιμή αγοράς 2012 7.400
Τιμή πώλησης 2012 8.600

Ευχάριστος διάκοσμος και προσεγμένη συναρμογή στο εσωτερικό.

Ευχάριστος διάκοσμος και προσεγμένη συναρμογή στο εσωτερικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRANSPORTER
test center