Θα καταφέρει η Tonale να γίνει η Alfa του λαού;

Θα καταφέρει η Tonale να γίνει η Alfa του λαού;

12.074 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2021)

Η Tonale είναι η νέα Alfa 33. Όχι γιατί θα έχει σχέση ή συγγένεια με το μικρομεσαίο της δεκαετίας του 80, αλλά γιατί θα είναι η πρώτη Alfa εδώ και καιρό που μπορεί να πουλήσει τόσο καλά όσο η 33 και να γίνει η Alfa Romeo όλων μας. Ισχύει;

Η αναγέννηση της Alfa Romeo ξεσήκωσε όχι μόνο του φίλους της μάρκας, τους Alfisti, αλλά κάθε φίλο της αυτοκίνησης. Δύο νέα μοντέλα, βασικά πισωκίνητα, με αριστουργηματική σχεδίαση, και στόχο τον πυρήνα της γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν ήταν μόνο όνειρο, αλλά και στην εκτέλεση, ήταν άψογα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ήταν, όμως και παραμένουν ακριβά. Η Alfa Romeo έγινε πιο premium και χτύπησε τους Γερμανούς, όμως όσο και αυτό να χαροποίησε πολλούς, η μάρκα έγινε πιο δυσπρόσιτη, πιο ακριβή. Και έτσι τις Giulia τις βλέπουμε όσο συχνά βλέπουμε και τις Porsche.

Αυτό όμως θα αλλάξει με την Tonale. Η Tonale, που αναμένεται μέσα στο επόμενο 6μηνο, μπορεί να μην είναι η φθηνή πισωκίνητη μπερλίνα που μπορεί κάποιοι να περίμεναν ακόμη, όμως είναι ένα μοντέλο στην πιο δημοφιλή κατηγορία τη αγοράς. Είναι SUV, και μάλιστα σχετικά μικρό, ή μικρομεσαίο, σε μέγεθος. Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε.

Η Tonale θα έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το Jeep Renegade στο οποίο βασίζεται, ενώ θα μοιράζεται και την γκάμα κινητήρων του, που σημαίνει ότι ο κυβισμός θα είναι φιλικός προς την ελληνική φορολογική πραγματικότητα.

Επίσημα φυσικά ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά, όμως είναι βέβαιο ότι η Tonale θα έχει όλα τα καλούδια της μάρκας, όπως το σύστημα D.N.A που προσαρμόζει την οδήγηση στις συνθήκες του δρόμου, ενώ με τις βελτιώσεις της πλατφόρμας του Renegade αναμένεται πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην οδηγική εμπειρία.

Το σημαντικό είναι πως η Tonale θα είναι το φθηνότερο από τα νέα μοντέλα της μάρκας, θα ανήκει στην κατηγορία που πουλάει αυτή τη στιγμή φουλ στην Ελλάδα, θα έχει κυβισμό που αντέχεται, θα έχει τεχνολογίες που θεωρούμε στάνταρ, και θα έχει το σηματάκι που οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί έχουν στην καρδιά τους.

Θα πάρει όμως τη θέση της 33 σε εμπορική επιτυχία; Θα μπορέσει να χτυπήσει μοντέλα όπως το Qashqai και έτσι να αποκτήσει η κάθε πιλοτή και από μία Tonale; Εσείς τι λέτε; Είναι  η Alfa που πάντα περιμένατε τελικά ένα SUV; Είναι η Tonale;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center