Εσύ θα αγόραζες Skoda και πριν δεις το Scala;

3.124 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2019)

Τι σε κερδίζει για πρώτη φορά σε μια μάρκα; Ένα συγκεκριμένο μοντέλο ή ολόκληρη η γκάμα; Και τελικά τι κοιτούσες να αγοράσεις και κατέληξες να θες το Scala;

Η Skoda έχει καταφέρει να έχει μία από τις πιο περιζήτητες γκάμες στην αγορά. Με την Octavia στον πυρήνα της, και μια σειρά SUV από μεγάλο μέχρι και μικρό, μια καταπληκτική λιμουζίνα και ένα τίμιο μικρό, στις κατηγορίες που συμμετέχει βρίσκεται πάντα ψηλά στις συγκρίσεις.

Ακόμη και έτσι όμως, για κάθε μάρκα που μπαίνει σε μια νέα κατηγορία, το πράγμα είναι αλλιώς. Βλέπεις το Scala μπορεί να μη γεννήθηκε σε μια μέρα, και να έχει τις ρίζες του στο πεντάπορτο Rapid, είναι όμως το πρώτο ουσιαστικά μικρομεσαίο της μάρκας.

Και έτσι οι αγοραστές του θα μοιραστούν στα δύο. Από τη μία αυτοί που θα αναβαθμίσουν από το Rapid, και θα το κάνουν με κλειστά μάτια αφού το αυτοκίνητο είναι άλλη πίστα σε σχέση με το παρελθόν. Μαζί τους και αυτοί που θα «κατεβούν» από την Octavia σε κάτι λίγο φθηνότερο και πιθανώς βολικότερο λόγω μεγέθους.  Επίσης μαζί τους όσοι «ανεβούν» από τη Fabia και αντέξουν κάτι ακριβότερο που όμως αξίζει κάθε ευρώ παραπάνω.

Όμως δεν είναι αυτοί που θέλει η Skoda. Η Skoda για το Scala θέλει αυτούς που πριν δεν ήταν στη μάρκα. Αυτούς που ήθελαν μικρομεσαίο και κοιτούσαν τι υπάρχει, με έμφαση την πρακτικότητα, το χαμηλό κόστος κτήσης και χρήσης, αλλά να έχει ποιότητα και τεχνολογία.

Τα δύο τελευταία τα πετυχαίνουν πολλά μοντέλα. Είναι όμως ο συνδυασμός με την τιμή που βάζει το Scala δυνατά στο παιχνίδι. Εντάξει, στη βασική, φθηνή έκδοση, η τεχνολογία δεν είναι φουλ, είναι όμως η ποιότητα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Στο κάτω κάτω, κάπου θα γίνει ο συμβιβασμός στην τιμή.

 

Ποιούς αγοραστές όμως θα τραβήξει; Ποιά μοντέλα θα αφήσουν για να πάνε στη Skoda και από ποιές μάρκες θα φύγουν; Εσείς τι κοιτούσατε πριν το Scala; Και ποιά μοντέλα συγκρίνετε πριν κάνετε την επιλογή σας;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda