Ποιο μικρό SUV θα αφήσεις για να πάρεις το νέο Opel Mokka;

18.484 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2020)

Όταν η Opel είπε πως με το Mokka γυρίζει σελίδα στη σχεδίαση, την τεχνολογία και την ποιότητα της μάρκας, κανείς δεν περίμενε πως με ένα μόλις μοντέλο, θα καπελώσει όλο τον γερμανικό ανταγωνισμό σε στυλ. Εσείς ποιο SUV δεν θα πάρετε για να αγοράσετε το Mokka;

Δείτε ΕΔΩ το θέμα και σε μορφή περιοδικού!

Η Opel περνάει την καλύτερη φάση της. Απαλλαγμένη από την νωχελικότητα, τα βάρη και τα χρέη που της είχε «χαρίσει» η GM, απολαμβάνει την ελευθερία που της έδωσε η Peugeot ως νέο μέλος του ομίλου. Και κυρίως απολαμβάνει τη «γερμανικότητά» της, αφού αυτό ήταν και το βασικό συστατικό στο οποίο πόνταρε η Peugeot όταν πήρε τη μάρκα από τους Αμερικανούς.

Τέλος απολαμβάνει και την τεχνολογική υπεροχή του ομίλου, που σήμερα έχει στη διάθεσή του μερικά από τα καλύτερα μικρά μοτέρ, μια άριστη μικρή πλατφόρμα, και φυσικά ένα λαμπρό (και έτοιμο) ηλεκτρικό μέλλον. Και το αποτέλεσμα όλων αυτών των απολαύσεων φαίνεται στο νέο Mokka.

Αν το νέο Corsa άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη σχεδίαση και την ποιότητά του, το Mokka φέρνει τα πάνω κάτω. Οι Γερμανοί θεωρούν πως το νέο Mokka μπορεί να χτυπήσει τον ανταγωνισμό από άκρο σε άκρο. Δηλαδή πως μπορούν να αντιμετωπίζουν μοντέλα value for money στο κάτω άκρο, αλλά και μοντέλα με πιο premium βλέψεις στο άνω άκρο.

Και μπορεί οι αγοραστές ενός Audi Q2, ή ενός DS 3 να μην μετακινηθούν εύκολα, όμως το Mokka δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η Opel θεωρεί πως υπερέχει έναντι του ομίλου VW, καθότι το Mokka ξεχωρίζει στο δρόμο, αντίθετα με τα Seat Arona, Skoda Kamiq και VW T-Cross που θέλουν παραπάνω από μία ματιά για να ξεχωρίσουν το ένα από το άλλο.

Με τα μοτέρ βενζίνης του γαλλικού ομίλου και τα νέα εσωτερικά υλικά, σε συνδυασμό με την επιθετική της τιμολογιακή πολιτική, η Opel θεωρεί πως το νέο Mokka θα κλέψει πωλήσεις από μάρκες όπως η Mini, αλλά και από τον ασιατικό ανταγωνισμό, που έχει γίνει πολύ αισθητός χάρη στην έντονη σχεδίαση των μοντέλων, κάτι που φαίνεται πως οι Γερμανοί, πλην Opel, έχουν βάλει στην άκρη.

Εσείς όμως τι λέτε; Είναι το Mokka το μικρό SUV που θα πάρετε αντί για κάποιο άλλο; Και ποιό;

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto