Είναι το νέο Huyndai Tucson το ωραιότερο SUV της αγοράς;

23.258 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

Ποιο είναι το πιο ωραίο SUV της αγοράς; Μήπως η Hyundai με το νέο Tucson κερδίζει αυτόν τον τίτλο αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό; Ή μήπως το νέο Tucson δεν τον αξίζει;

 


Όταν η Peugeot λανσάρισε το 3008 σε SUV, φαίνεται πως άλλαξε για πάντα τα δεδομένα της κατηγορίας. Το 3008 όχι μόνο έγινε απόλυτη εμπορική επιτυχία με τη λίστα αναμονής να τρέχει για μήνες, αλλά κέρδισε και ότι βραβείο βρέθηκε μπροστά του.

Η Hyundai φαίνεται πως ετοιμάζεται να απολαύσει την ίδια επιτυχία. Το Tucson το είδαμε πρώτα στα teaser της μάρκας που μας «μόστραρε» τα φωτιστικά σώματα. Μια ιδιαίτερα φρέσκια ιδέα αφού το Tucson δεν έχει φανάρια, αλλά αυτά τα φωτιστικά μέσα στη μάσκα. Και η «μούρη» του ήταν πολύ καλή.

Τώρα που το Tucson έρχεται στις εκθέσεις, το αυτοκίνητο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε όχι μόνο από μπροστά αλλά από κάθε γωνία να μπορεί να θεωρηθεί το ομορφότερο SUV της αγοράς.

Όμως η εικόνα είναι υποκειμενική υπόθεση. Ειδικά με δεδομένο ότι πολλά SUV αυτή τη στιγμή είναι πολύ προσεγμένα σχεδιαστικά, αλλά και με το ότι η ίδια η Hyundai στο τρέχον Tucson είχε ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο, το νέο μοντέλο δεν είναι σίγουρο πως θα αρέσει σε όλους το ίδιο.

Οι κακές γλώσσες έχουν αρχίσει ήδη την κριτική. Πως μπροστά φέρνει πολύ στην ηλεκτρική Mercedes EQC. Και πως στο πλάι θυμίζει έντονα Toyota Rav4. Ενώ και για το πίσω μέρος γίνεται λόγος ότι η οριζόντια φωτεινή μπάρα παραπέμπει σε Peugeot 3008, ενώ τα τριπλά φώτα θυμίζουν κάπως την Mustang Mach-E.

Όμως οι ομοιότητες δεν αλλάζουν το γεγονός πως το αυτοκίνητο στο σύνολό του είναι πολύ καλό, και τα επιμέρους χαρακτηριστικά ταιριάζουν το ένα με το άλλο απόλυτα, χωρίς να δημιουργούν κακοφωνίες που συνήθως δημιουργούνται όταν γίνονται αντιγραφές.

 

Εσείς όμως τι λέτε; Βρίσκετε το νέο Huyndai Tucson το πιο όμορφο SUV της αγοράς; Και αν όχι, τότε ποιο είναι; Και τι λέτε για τις ομοιότητες που του προσάπτουν; Ισχύουν ή είναι τραβηγμένες;

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center