Είναι το Mazda 3 το πιο όμορφο μικρομεσαίο της αγοράς;

7.569 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2021)

Μπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική όμως κάποια μοντέλα ξεχωρίζουν. Ποιά είναι αυτά, και πως συγκρίνεται το Mazda 3 απέναντί τους;


Αν δεν έχετε δει το Mazda 3 από κοντά, δεν είναι περίεργο. Με μόνες επιλογές κινητήρα τα 1.800 κυβικά diesel και τα 2 λίτρα βενζίνης, η ελληνική φορολογία «το σφάζει» και το αμάξι βγαίνει ακριβό και μειονεκτεί σε κόστος αγοράς έναντι του ανταγωνισμού. Μέχρι να το δεις δίπλα στα άλλα, και το μειονέκτημα ξεχνιέται.

Η Mazda βγήκε από την ελληνική αγορά για ένα διάστημα, και πιθανώς κάποιοι να την ξέχασαν. Όμως η Mazda δεν σταμάτησε να φτιάχνει αυτοκίνητα, και το κυριότερο, η Mazda δεν σταμάτησε να είναι η σημαντικότερη -σχεδιαστικά- ιαπωνική μάρκα. Εδώ και τρεις δεκαετίες, από την εποχή των φουτουριστικών, για τον καιρό τους, Xedos, η Mazda επενδύει στην σχεδίαση. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί την λένε Alfa Romeo της Ανατολής.

Και αυτή τη στιγμή το Mazda 3 είναι μοναδικό. Με ένα εμπρός μέρος που θα μπορούσε να ανήκει σε supersport αυτοκίνητο, και ένα πίσω μέρος λιτό και κομψό, το Mazda 3 δε μοιάζει με τίποτε άλλο στο δρόμο, και κάνει τα άλλα μικρομεσαία να δείχνουν μάλλον ξεπερασμένα δίπλα του.

Φυσικά υπάρχουν πιο παραδοσιακά σχήματα στην κατηγορία, όπως το νέο Audi A3, ενώ γενικά οι premium Mercedes Α-Class και BMW Σειρά 1, αρέσουν, δεν έχουν όμως ούτε την τόλμη ούτε το χάρισμα του Mazda 3.

Αλήθεια είναι πως η τρέχουσα γενιά μικρομεσαίων είναι πολύ καλοσχεδιασμένη. Δες το Focus ή το νέο 308. Η Corolla είναι σίγουρα η καλύτερη όλων των εποχών, ενώ και το i30 είναι ιδιαίτερα όμορφο.

Τι λέτε λοιπόν, έχει το Mazda 3 το προβάδισμα στη σχεδίαση; Τουλάχιστον στα δικά σας μάτια; Και αν όχι, τότε ποιό μικρομεσαίο θεωρείτε εσείς το πιο όμορφο της κατηγορίας;

AUTOFIT PASXA
4green