Τώρα πια τα μικρά αυτοκίνητα, που είχαμε για 2ο και 3ο αυτοκίνητο της οικογένεια, κυριαρχούν στις πωλήσεις και έγιναν τα οικογενειακά μας αυτοκίνητα.


Τα πιο στριμόκωλα οικογενειακά

146.060 Επισκέψεις στο άρθρο
Έχεις 3 παιδιά και πεθερά. Ξέρεις ποια αυτοκίνητα έχουν φαρδύτερο πίσω κάθισμα και ποια είναι τα πιο στριμόκωλα;

Είκοσι χρόνια πριν, τα αυτοκίνητα ήταν ακόμα πανάκριβα και προσπαθούσαμε να βολευτούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο αυτοκίνητο. Έτσι, τότε η τηλεοπτική διαφήμιση του AutoΤρίτη, «Έχεις 3 παιδιά και πεθερά. Ξέρεις ποια αυτοκίνητα έχουν φαρδύτερο πίσω κάθισμα;», είχε τεράστια επιτυχία. Ύστερα αρχίσαμε να αγοράζουμε όλο και μεγαλύτερα αυτοκίνητα, μεγαλύτερα από τις ανάγκες μας, μέχρι που άρχισε η κρίση.

Μη χάσετε ακόμα:
Τώρα πια τα μικρά αυτοκίνητα, που είχαμε για 2ο και 3ο αυτοκίνητο της οικογένεια, κυριαρχούν στις πωλήσεις και έγιναν τα οικογενειακά μας αυτοκίνητα. Το πόσοι χωράνε πίσω λοιπόν, απέκτησε πλέον τεράστια σημασία.

Στο άρθρο αυτό, το Test Center του AutoΤρίτη, μέτρησε 30 μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα.

Ας δούμε όμως πρώτα, πόσο φάρδος πρέπει να έχει το πίσω κάθισμα.

Ένας μέσος άνθρωπος(1,75 ύψος, 75 κιλά) θέλει 45 εκατοστά για να κάτσει στο πίσω κάθισμα. Αν τώρα είναι λίγο πιο «γεμάτος» θέλει 5 ή 10 εκατοστά περισσότερο. Ένα παιδί θέλει κατά μέσο όρο 10 πόντους λιγότερο, δηλαδή 35 εκατοστά.

Αν θέλετε λοιπόν 3 κανονικούς ενήλικες στο πίσω κάθισμα, θέλετε 45χ3, δηλαδή 135 εκατοστά. Αν θέλετε χώρο για 2 μεγάλους και ένα παιδί, θέλετε 45χ2 +35, δηλαδή 125 εκατοστά. Αν θέλετε να χωράει και κάποιον πιο «γεμάτο», προσθέστε 5 ή 10 εκατοστά ακόμα.

Τα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά έχουν πίσω κάθισμα που ξεκινά από 122 εκατοστά και φτάνει μέχρι 142 εκατοστά.  
Δώστε λοιπόν το φάρδος που χρειάζεστε (από 122 μέχρι 140 εκατοστά) και το Test Center του AutoΤρίτη θα σας πει ποια αυτοκίνητα είναι στριμόκωλα για σας και ποια καλύπτουν τις ανάγκες σας.
PEIRAIOS LEASING
test center