Τα καλύτερα μικρά «1000άρια» σε αναλογία kg/ίππο

Τα καλύτερα μικρά «1000άρια» σε αναλογία kg/ίππο

140.376 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα 1000άρια που… βρυχώνται. Αυτά τα 5 μικρά «1000άρια» κινούνται σβέλτα και προσφέρουν μια ευχάριστη οδηγική εμπειρία, αφού έχουν την καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο στην κατηγορία τους.

Όσο μικρότερη είναι η αναλογία κιλών ανά ίππο τόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις, τόσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση καυσίμου, και κατΆ επέκταση τόσο απολαυστικότερη η οδηγική του συμπεριφορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Γιατί όπως σωστά καταλαβαίνετε, άλλο είναι ένας κινητήρας 150 ίππων να κινεί ένα αμάξωμα 1.200 κιλών και άλλο είναι να κινεί ένα με βάρος 1.500 κιλά. Για παράδειγμα σκεφτείτε πόση διαφορά έχει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας όταν οδηγείτε μόνοι σας, σε σχέση με το όταν έχετε ακόμα τέσσερις συνεπιβάτες.

Στα περισσότερα μικρά μοντέλα «καθημερινής» χρήσης αυτή η αναλογία κιλών/ίππο έχει τιμή που συνήθως αγγίζει ή ξεπερνά το 10. Εμείς ξεχωρίσαμε 5 μικρά μοντέλα με 1000άρι turbo κινητήρα, που είναι και η σύγχρονη τάση, με αναλογία κιλών ανά ίππο έως και 8,3. Nα σημειώσουμε εδώ πως στα κιλά του οχήματος περιλαμβάνεται και ο μέσος οδηγό με ύψος 1,75 μ. και βάρος 75 κιλά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto