13 φωτογραφίες »

Τα 5 μυστικά του νέου Toyota Yaris

56.815 Επισκέψεις στο άρθρο

Αυτά είναι τα πέντε key points που θα επιτρέψουν στο νέο Toyota Yaris να συνεχίσει με ρόλο πρωταγωνιστή στην κατηγορία των μικρών.


Το απόλυτο ελληνικό best seller περνά στη νέα του γενιά έχοντας όλα τα εφόδια για να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Εδώ συγκεντρώσαμε τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να μάθει το κοινό για το νέο Toyota Yaris. Ας τα δούμε, ξεκινώντας από το πρώτο, που αφορά το ντιζάιν...

1. Σχεδιαστική έμπνευση από… μαύρη σόγια
Το Toyota Yaris ήρθε το 1999 σχεδιασμένο από τον Έλληνα Σωτήρη Κωβό, ως ένα μικρό μοντέλο που θα γράψει μεγάλη ιστορία. Όπερ και εγένετο, αφού το Yaris κατάφερε μέχρι σήμερα περί τα 4 εκατ. πωλήσεις με εμβληματικά ποσοστά μεριδίου αγοράς στην κατηγορία του: Από το 4,2% της πρώτης γενιάς, στο 5,1% της δεύτερης και στο 7,3% της τρέχουσας, η οποία έφερε και την υβριδική τεχνολογία στην κατηγορία. Στην Ελλάδα να θυμίσουμε πως το Yaris είναι το απόλυτο best seller μοντέλο ανεξαρτήτως κατηγορίας τα τελευταία 8 συνεχή χρόνια! To νέο 4ης γενιάς Toyota Yaris θα σπάσει κάθε ρεκόρ μιας και η γκάμα του θα περιλαμβάνει και την crossover έκδοση Yaris Cross.

Η σχεδίαση του νέου Yaris είναι άκρως δυναμική κάτι στο οποίο βοήθησαν και οι νέες αναλογίες (τοποθέτηση των τροχών πιο κοντά στις άκρες του αμαξώματος, φαρδιά μετατρόχια και αρκετά η χαμηλότερη θέση οδήγησης). Η βασική πηγή έμπνευσης ήρθε από το Kuromame (βασικό πιάτο στο τραπέζι της ιαπωνικής πρωτοχρονιάς βασισμένο στο φασόλι της μαύρης σόγιας), τον ταύρο και τον σπρίντερ σε στάση εκκίνησης… Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα, το νευρώδες καπό, το τράβηγμα των μπροστινών κολώνων προς τα πίσω και το μακρύτερο καπό. Το πίσω μέρος είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό λόγω της χαμηλής γραμμής της οροφής και του ενιαίου πάνελ των φώτων.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto