Tα 5 B-SUV με τον πραγματικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών

172.617 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2021)
Tα 5 B-SUV με τον πραγματικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών

Το Test Center του AutoΤρίτη μετράει την πραγματική χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα μοντέλα που δοκιμάζει. Ποια είναι η πεντάδα των B-SUV που χωράνε τα περισσότερα μπαγκάζια;

Ένα από τα πλεονεκτήματα των B-SUV σε σχέση με τα συμβατικά μικρά μοντέλα στα οποία βασίζονται είναι και ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών. Έτσι καλύπτουν τόσο τις οικογενειακές ανάγκες, όσο και τη μεταφορά εξοπλισμού για τους χομπίστες που τα προτιμούν για μπορούν να κάνουν αποδράσεις από την καθημερινότητα της αστικής ζωής. Το Auto Τρίτη είναι το μόνο μέσο το οποίο μετράει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χωρητικότητα των πορτ-μπαγκάζ μιας και οι κατασκευαστές τις περισσότερες φορές άλλα τάζουν και άλλα τελικά χωράνε στα πορτ-μπαγκάζ των μοντέλων τους.

Πως γίνεται η μέτρηση
Η μέθοδος «Ταμερλάνος» που χρησιμοποιούμε στο AutoΤρίτη για την μέτρηση του χώρου αποσκευών ονομάστηκε έτσι από τον Μόγγολο αυτοκράτορα που είχε μια τεράστια μπανιέρα γεμάτη με ένα φρουτοχυμό που έμοιαζε με αίμα και πριν από την μάχη έδινε σε κάθε στρατιώτη του να πιει από μια «τζούρα». Το ίδιο έκανε και όταν επέστρεφαν. Ανάλογα λοιπόν με τους πόντους που είχε κατέβει η στάθμη του χυμού στην μπανιέρα, ήξερε πόσους στρατιώτες του έχασε στη μάχη. Στην περίπτωσή μας η μέθοδος βασίζεται στην σταθερή χωρητικότητα ενός ογκομετρητή με διαστάσεις (100 Χ 100 Χ 80 εκατοστα), ο οποίος είναι γεμάτος με ειδικό υλικό και στις άκρες του υπάρχει ένας χάρακας. Από αυτόν τον ογκομετρητή αντλούμε την ανάλογη ποσότητα υλικού ώστε να γεμίσουμε το χώρο αποσκευών μέχρι το ύψος της εταζέρας. Η ποσότητα του υλικού που λείπει μετριέται σε εκατοστά τα οποία σύμφωνα με τις διαστάσεις του ογκομετρητή μας «δίνουν» τα κυβικά μέτρα (dm3) ή λίτρα (1 dm3= 1 lt). Φυσικά όπως έχουμε ξαναπεί, η χωρητικότητα δεν είναι το μόνο που εξετάζουμε, καθώς σε εμάς θα βρείτε και πιο εξειδικευμένες μετρήσεις, σχετικά με τις διαστάσεις που αφορούν έναν χώρο αποσκευών, όπως το ύψος στο κατώφλι φόρτωσης, το εσωτερικό μήκος κ.α.. 
Σελίδα 2Opel Crossland X: 413 λίτρα
Σελίδα 3VW T-Roc: 440 λίτρα
Σελίδα 4Renault Captur: 344-465 λίτρα
Σελίδα 5Citroen C3 Aircross: 338-482 λίτρα
Σελίδα 6Ford Puma: 502 λίτρα
peugeot
NISSAN