Δεν θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο που αντικαθιστά το νέο Sorento
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δεν θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο που αντικαθιστά το νέο Sorento

Ντεμπούτο για το Kia Sorento

(3/4/2009)

Την παρθενική του εμφάνιση έκανε το νέο μεγάλο SUV της Kia στην έκθεση της Σεούλ. Το νέο αυτοκίνητο σύμφωνα με τον υπεύθυνο του σχεδιαστικού τμήματος Pete Schreyer, δείχνει τη νέα σχεδιαστική τάση της Kia, ενώ θα διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων

Πιο ολοκληρωμένο από ποτέ φαίνεται να είναι το ολοκαίνουργιο Kia Sorento, του οποίου η πρώτη γενιά παρουσιάστηκε το 2002. Το νέο αυτοκίνητο είναι χαμηλότερο και μακρύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τρία σύνολα. Ένα 2,4 λίτρων βενζίνης με απόδοση 173 ίππων, ένα 2,7 λίτρων βενζίνης V6 με 163 ίππους που θα καταναλώνει και υγραέριο, καθώς και ένα 2,2 λίτρων πετρελαίου με 194 ίππους.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Θα υπάρχει επιλογή μεταξύ χειροκίνητων κιβωτίων 5 σχέσεων και αυτόματων κιβωτίων 6 σχέσεων, με το τελευταίο να ζυγίζει 12 κιλά λιγότερο και να μειώνει την κατανάλωση επίσης κατά 12%. Το μοντέλο θα διατίθεται τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και ως τετρακίνητο, ενώ σε σχέση με το υπάρχον Sorento είναι χαμηλωμένο κατά 10 χιλ. με το συνολικό κέντρο βάρους να έχει επίσης χαμηλώσει κατά 54 χιλιοστά. Θα εξοπλίζεται με σύστημα κατάβασης που ονομάζεται DBC (Down-hill Brake Control) το οποίο περιορίζει την ταχύτητα στα 8 χ.α.ω., ενώ αντίστοιχα θα υπάρχει και σύστημα υποστήριξης κατά την εκκίνηση σε απότομη ανηφόρα, το γνωστό HAC (Hill-start Assist Control). Από πλευράς εξοπλισμού ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει ηχητικό σύστημα 6, 8 ή και 10 ηχείων με δυνατότητα αναπαραγωγής MP3, συνδέσεις για iPod, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με οθόνη 6,5 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι.
Τέλος, με γνώμονα ότι το μοντέλο που κυκλοφορεί έχει ήδη πουλήσει περί τις 900.000 μονάδες παγκοσμίως, η Kia φιλοδοξεί να πετύχει το στόχο των 140.000 μονάδων ετησίως.
Hyundai
vw