To εντυπωσιακό Race Touareg 3 Qatar αποτελεί ουσιαστικά μια ρέπλικα δρόμου της αγωνιστικής έκδοσης
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To εντυπωσιακό Race Touareg 3 Qatar αποτελεί ουσιαστικά μια ρέπλικα δρόμου της αγωνιστικής έκδοσης

Αγωνιστικό δρόμου από τη VW!

(27/1/2011)

Η VW παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στην έκθεση του Κατάρ μια διαφορετική έκδοση του νέου Touareg παραγωγής, καθώς και μια «ρέπλικα» δρόμου της αγωνιστικής έκδοσης του μοντέλου με το οποίο έχει κερδίσει τον αγώνα του Dakar τα τελευταία τρία χρόνια! Το μοντέλο ονομάζεται: «Race Touareg 3 Qatar».

Αφορμή για την έκδοση αυτή αποτελεί κυρίως το γεγονός ότι η VW έχει κερδίσει επάξια τον γνωστό σκληρό αγώνα του Dakar τρεις συνεχόμενες φορές, τα τρία τελευταία χρόνια. Το μοντέλο ονομάζεται «Race Touareg 3 Qatar» και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στο αγωνιστικό αυτοκίνητο φέροντας απλά μερικά στοιχεία «εξευγενισμού» για την πιο εύκολη κίνηση του στους δημόσιους δρόμους! Χρησιμοποιεί κινητήρα 2,5 λίτρων πετρελαίου TDI με την απόδοση στους 310 ίππους, ενώ φέρει «χρυσές» ζάντες BBS 18 ιντσών (σε αντίθεση με τις 16άρες του αγωνιστικού). Εσωτερικά το περιβάλλον φέρει έντονα σε αυτό της αγωνιστικής έκδοσης, με το βασικό σχεδιασμό και τη διάταξη των χειριστηρίων να παραμένουν, ενώ υπάρχει ακόμη και roll-cage. Όπως αναφέρει η VW το Race Touareg 3 Qatar χρειάζεται κάτι λιγότερο από 6 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω.

Χρησιμοποιεί τον κινητήρα πετρελαίου των 2,5 λίτρων που αποδίδει 310 ίππους

Χρησιμοποιεί τον κινητήρα πετρελαίου των 2,5 λίτρων που αποδίδει 310 ίππους

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η δεύτερη έκδοση αφορά στο Touareg παραγωγής και ονομάζεται «Touareg Gold Edition». Αυτή με τη σειρά της φέρει πολλά χαρακτηριστικά με πραγματικό χρυσό 24 καρατίων (όπου μπορείτε να διακρίνεται το χρυσό χρώμα!), και φορά ζάντες (επίσης με επένδυση χρυσού) μεγέθους 22 ιντσών. Το μοντέλο χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα των 360 ίππων, και η VW προειδοποιεί ότι καλό θα είναι ο κάτοχος του να μην το παρκάρει οπουδήποτε…

Ενδεικτικές τιμές αλλά και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή και διάθεση των μοντέλων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.
ELASTIKA 2024
vw