Το σύστημα αποτελείται από μια θερμοκάμερα που τοποθετείται.

Με θερμική κάμερα & night vision το Touareg

5.094 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2018)

Τις πρώτες λεπτομέρειες γύρω από νέο πρωτοποριακό της σύστημα ασφαλείας παρουσίασε η VW. Διαβάστε για τις δυνατότητες του.

Μπορεί να φαίνεται αρκετά πρωτοποριακό, ωστόσο αντίθετα με όσα πιστεύει κανείς, η χρήση θερμικών καμερών δεν είναι κάτι καινούριο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι εταιρείες στο παρελθόν χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή κατά κόρον στις δοκιμές τους στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και στα τεστ τους για την αυτόνομη οδήγηση. Πλέον, η VW θα προσφέρει σύστημα θερμικής κάμερας μαζί με night vision στο Touareg από το 2019.

Το σύστημα αποτελείται από μια θερμοκάμερα που τοποθετείται στον πρόβολο του αυτοκινήτου έχοντας την δυνατότητα να ανιχνεύει ανθρώπους ή άλλους ζωντανούς οργανισμούς μέσω της θερμότητας που παράγουν. Μάλιστα, η VW ανακοινώνει ότι η κάμερα αυτή «βλέπει» πολύ πιο μακριά από τα φωτιστικά σώματα, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει οτιδήποτε μέχρι 130 μέτρα μακριά.
 
Το σύστημα αυτό πάντως δεν έχει μόνο την δυνατότητα να δείξει στον οδηγό τι βρίσκεται μπροστά του αλλά μπορεί κιόλας να τον προειδοποιεί όταν κάποιος ζωντανός οργανισμός βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το αυτοκίνητο με τις σχετικές πληροφορίες να εμφανίζονται στον Digital Cockpit πίνακα οργάνων του μοντέλου μέσω κίτρινων και κόκκινων ενδείξεων ανάλογα με το πόσο πιθανή είναι μια επικείμενη σύγκρουση.

Το σύστημα αυτό είναι κάτι νέο στην φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας της VW και μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να εξοπλίσει και άλλα μοντέλα της γερμανικής μάρκας.
 

Toyota
moto