" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/7/2007

Mercedes: Σύστημα έξυπνου φωτισμού

Διαβάστηκε από 4456 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/7/2007
Με το εξελιγμένo σύστημα Intelligent Light System εφοδιάζεται προαιρετικά η νέα Mercedes C-Class. Πρόκειται για τεχνολογία που βασίζεται σε προβολείς Bi - Xenon, που προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται το αυτοκίνητο (επαρχιακός δρόμος, αυτοκινητόδρομος κ.α.)

Επαρχιακός δρόμος
Αυτοκινητόδρομος
Στροφές
Το σύστημα της Mercedes βασίζεται σε ένα μικρό ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Αυτός διαχειρίζεται τις πολλαπλές δέσμες φωτός σε μορφή ευθείας ή καμπύλης, που μέσω ενός ειδικού μηχανισμού διάθλασης φωτίζουν το δρόμο, ανάλογα με τις συνθήκες.

Σε επαρχιακό δρόμο, η δέσμη του φωτός καλύπτει όχι μόνο το κομμάτι μπροστά από το αυτοκίνητο, αλλά και το αριστερό μέρος του δρόμου, σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 μέτρων. Έτσι, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και την αριστερή μεριά του δρόμου, αποφεύγοντας κινδύνους που μπορούν να προκύψουν.

Στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να βλέπει σε μήκος ακόμα και 120 μέτρων και σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, χάρη στην ειδική δέσμη φωτός με κωνικό σχήμα, που "διαβάζει" το χώρο μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με τα ισχυρής λειτουργίας φώτα ομίχλης που διαθέτει.

Σε στροφές, ανεξαρτήτως ταχύτητας, η φωτεινή δέσμη καλύπτει τόσο το δρόμο στον οποίο κινείται το αυτοκίνητο, με βάση τη γωνία του τιμονιού, όσο και την εξωτερική μεριά της στροφής, εξαφανίζοντας ουσιαστικά τα "τυφλά" σημεία για τα μάτια του οδηγού που άλλα συστήματα φωτισμού δε καλύπτουν.


περισσότερα »

MERCEDES - Τελευταία νέα

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ - Τελευταία νέα