Το Solar Pack του νέου Prius θα χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου για αν ψύξει το εσωτερικό όταν το όχημα είναι σταθμευμένο

Το Solar Pack του νέου Prius θα χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου για αν ψύξει το εσωτερικό όταν το όχημα είναι σταθμευμένο

«Ηλιακός» κλιματισμός στο Prius

(9/6/2009)

Ένα πρωτοποριακό σύστημα διατήρησης της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει η Toyota στο νέο Prius. Το Solar Pack που θα διατίθεται ως επιπλέον εξοπλισμός, θα χρησιμοποιεί τους ανεμιστήρες του κλιματιστικού για να διατηρεί την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να επιβαρύνει ούτε τη μπαταρία ούτε τον κινητήρα.

Το εν λόγω σύστημα ενεργοποιείται από ηλιακά πάνελ που βρίσκονται στην οροφή και χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που κάνει το σύστημα είναι να χρησιμοποιεί τους ανεμιστήρες του κλιματιστικού, ώστε να διατηρεί την θερμοκρασία χαμηλά για όση ώρα έχετε παρκάρει το όχημα σας στον ήλιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το τελευταίο κομμάτι της ηλιοροφής είναι εξοπλισμένο με σύστημα που χρησιμοποιεί την ενέργεια του ηλίου ώστε να μην επιβαρύνεται ούτε η μπαταρία ούτε ο κινητήρας, και μπορεί να κατεβάσει την θερμοκρασία του εσωτερικού που πολλές φορές φτάνει και τους 80 στους 45 βαθμούς Κελσίου. Ο στόχος είναι πως όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα κλιματισμού δεν θα είναι ανάγκη αυτό να δουλέψει στο μέγιστο για να αποβάλλει όλη τη θερμότητα που θα έχει συσσωρευτεί στο εσωτερικό. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ένα λεπτό αφότου σβήσει ο κινητήρας επιλέγεται αυτόματα η λειτουργία της εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ 10 λεπτά αργότερα αυτός διαχέεται στο εσωτερικό από τους αεραγωγούς που βρίσκονται στη μέση του ταμπλό για την πιο αποτελεσματική κάλυψη του χώρου.
Η δεύτερη πρωτοποριακή λειτουργία περιλαμβάνει την έναρξη του συστήματος 3 λεπτά πριν από την εισαγωγή των επιβαινόντων στο όχημα, από ειδικό πλήκτρο στο κλειδί, ώστε η θερμοκρασία να πέσει σε ανεκτό επίπεδο.
Mercedes
moto