Fiat 500X: Κυνηγώντας το 1 χλμ./ώρα παραπάνω

7.052 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2018)

Δείτε τις προσπάθειες του Fiat 500X στο τεστ ταράνδου, στο κυνήγι της καλύτερης επίδοσης, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Auto Τρίτη Test Center.

To Fiat 500X είναι ένα μικρό crossover με ξεχωριστό στυλ. Τα πλεονεκτήματά του όμως δεν περιορίζονται σε αυτό, αφού διαθέτει μια άκρως ισορροπημένη συμπεριφορά χάρη στο σωστό στήσιμο και την εύρυθμη λειτουργία του ESP. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 162 χλστ..

65 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Κανένα απολύτως πρόβλημα για το Fiat 500X στην πρώτη προσπάθεια, με συγκρατημένη κλίση και απροβλημάτιστα ουδέτερη συμπεριφορά στις αλλαγές πορείας.  Καλή αίσθηση και ακρίβεια για το τιμόνι.

72 χλμ./ώρα: Aνεπιτυχής προσπάθεια
Στην προσπάθεια με 72 χλμ./ώρα το Fiat 500X δεν τα κατάφερε, παρότι η ανάρτηση δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της με τις εναλλαγές φορτίων. Η πρόσφυση ήταν εντελώς οριακή καθώς μάλιστα μια κορίνα χτυπήθηκε από το άνοιγμα της τροχιάς στην είσοδο του δεύτερου διαδρόμου.

71 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Η προσπάθεια, που έγινε στα 71 χλμ./ώρα ήταν επιτυχημένη μιας και το Fiat 500X πραγματοποίησε τον ελιγμό χωρίς να…  «πολυιδρώσει». Το καλό «πάτημα» που έχει το 500X ελέω ικανών μετατροχίων, χαμηλού κέντρου βάρους και καλοκουρδισμένης ανάρτησης συντέλεσε στην ελάχιστη παρέμβαση από το ESP και την ανάλογα περιορισμένη εμφάνιση υποστροφής. 
Αν και ελαφραίνει, το σύστημα διεύθυνσης τελικά  παραμένει απόλυτα ικανοποιητικό σε αμεσότητα και ακρίβεια.

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Έντονη κλίση και αισθητές ταλαντώσεις στις διαδοχικές εναλλαγές πορείας της διαδικασίας, χωρίς όμως κίνδυνο ανατροπής. Η ταχύτητα εξόδου δείχνει την διακριτική επέμβαση του ESP.
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε πως υπάρχει κίνδυνος ξεκολλήματος ή ανατροπής. Η ανάρτηση έλεγχε τις κινήσεις του αμαξώματος από τις μεταφορές φορτίου ακόμη και όταν είχε ξεπεραστεί το όριο πρόσφυσης. 

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Fiat 500X στα 71 χιλιόμετρα/ώρα.
 

Δείτε την αποτυχημένη προσπάθεια του Fiat 500X κυνηγώντας μια υψηλότερη επίδοση.
 
 
Δείτε τις προσπάθειες του Fiat 500X μέσα από το αυτοκίνητο. 
 
 
 

Hyundai
vw