Τι επιδόσεις έγραψε το Range Rover Sport σε 6 διαφορετικά τερέν;

Τι επιδόσεις "έγραψε" το Range Rover Sport σε 6 διαφορετικά τερέν;

To μετρήσαν σε κάθε έδαφος!

2.863 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2017)

Οι άνθρωποι της Land Rover αποφάσισαν να μετρήσουν το 0-100 του Range Rover Sport SVR σε 6 διαφορετικά είδη εδάφους!

Σε μια ενδιαφέρουσα μέτρηση που πραγματοποίησαν οι ίδιοι, οι ιθύνοντες της Land Rover έβαλαν τους εαυτούς τους στην θέση…των δημοσιογράφων και μέτρησαν το 0-100 του Range Rover Sport SVR.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Απλό θα πείτε… Κι όμως, οι μετρήσεις έγιναν σε 6 διαφορετικούς τύπους εδάφους, από άσφαλτο μέχρι και χιόνι! Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ένας επαγγελματίας οδηγός –που όμως παραμένει ανώνυμος- και για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν ελαστικά all seasons από την Michelin, με τα οποία το μοντέλο εξοπλίζεται στον βασικό εξοπλισμό και στις διαστάσεις 275/45-21.

Στις μετρήσεις, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα Terrain Response που το μοντέλο διαθέτει, το οποίο έχει 6 ρυθμίσεις διαφορετικού εδάφους, ανάλογα με το τερέν που το SRV θα κληθεί να αντιμετωπίσει.  Η πιο γρήγορη μέτρηση φυσικά έγινε στην άσφαλτο, όπου το Range Rover έκανε 4,7 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χμ/ώρα.

Σε χώμα, τα 100 χμ/ώρα ήρθαν σε 5,3 δευτερόλεπτα, ενώ σε βρεγμένο γρασίδι η ίδια μέτρηση έδειξε 5,5. Την ίδια επίδοση σημείωσε το μοντέλο, επιταχύνοντας και στην άμμο! Μετρημένο στην λάσπη, το Range Rover χρειάστηκε 6,5 δευτερόλεπτα για τα 100, ενώ η πιο αργή επιτάχυνση σημειώθηκε στο χιόνι, όπου και το 0-100 ανήλθε στα 11,3 δευτερόλεπτα.

Δείτε και το αντίστοιχο βίντεο που δημοσίευσε η Land Rover.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center