smart επιπλέει στη θάλασσα της Μυκόνου (+video)

8.715 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2018)

Ένα smart fortwo έπεσε από άγνωστη μέχρι στιγμής στη θάλασσα, στο λιμάνι της Μυκόνου, όμως το αξιοπερίεργο είναι πως... επιπλέει για ώρα!

Τα smart fortwo διακρίνονται για την ευκολία στις αστικές μετακινήσεις, λόγω του μικρού τους μεγέθους, ωστόσο έχουν και άλλα κρυφά χαρίσματα τα οποία αποκαλύφθηκαν στο λιμάνι της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα, ένα smart fortwo βρέθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη θάλασσα και παρέμεινε να επιπλέει στην επιφάνεια, αντί να οδεύσει προς τον πυθμένα, όπως συνηθίζεται με όλα τα βαριά αντικείμενα που καταλήγουν στο νερό. Το video ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντούτοις δεν γνωρίζουμε αν είναι πρόσφατο ή απλή αναδημοσίευση του γεγονότος. Όπως και να έχει, κρίνοντας από την ήπια αντίδραση των παρευρισκομένων, το smart δεν πρέπει να έχει επιβαίνοντες.
 

Σε κάθε περίπτωση, με το καλοκαίρι να πλησιάζει και τον δείκτη της θερμοκρασίας να παίρνει την ανιούσα σταδιακά (σ.σ. με εξαίρεση την κακοκαιρία που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι το τριήμερο) ίσως και τα αυτοκίνητα να θέλουν τη «δροσιά» τους. Καλό θα είναι φυσικά να αρκεστείτε στο πλύσιμο με το λάστιχο, ή έστω σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων.

Κλείνοντας, για να διακωμωδήσουμε λίγο την κατάσταση, όπως φαίνεται τα smart είναι πολύ καλά στεγανοποιημένα και δεν επιτρέπουν την εισροή υδάτων στο εσωτερικό, αν και κάποιοι κακεντρεχείς ίσως σπεύσουν να αναφέρουν το γνωστό ανέκδοτο για το πως μπορούν να πνιγούν δύο επιβάτες σε smart (δηλαδή αν χυθεί στο εσωτερικό ένα μπουκαλάκι με νερό). Σίγουρα πάντως, δεν θα πνιγούν αν τύχει και το αυτοκίνητο πέσει στη θάλασσα!

Φυσικά, δεν συστήνουμε σε κανέναν να δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο για να διαπιστώσει τη στεγανότητα της καμπίνας του λιλιπούτειου μοντέλου! 
 

Toyota
moto