H μοναδική τροποποίηση είναι ένα σετ τροχών τυλιγμένα με τα κατάλληλα ελαστικά χιονιού.

Toyota Corolla «παλικάρι» στο χιόνι (+vid)

2.519 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2019)

Μία Toyota Corolla αποτέλεσε πεδίο δοκιμών διαδικτυακής εκπομπής, η οποία θέλησε να δει τι μπορεί να κάνει αν βρεθεί να οδηγείται σε χιόνι.

Πριν δείτε το παρακάτω βίντεο να πούμε πως το μοντέλο πρόκειται για μία εμπροσθιοκίνητη Corolla με αυτόματο κιβώτιο και ελεύθερο διαφορικό, κάτι που όπως καταλαβαίνεται δεν βοηθά περεταίρω κατά την οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική τροποποίηση σύμφωνα με τους συντελεστές της εκπομπής είναι ένα σετ τροχών τυλιγμένα με τα κατάλληλα ελαστικά χιονιού.
   
Μάλιστα η συμπεριφορά του ιαπωνικού σεντάν ακόμα και όταν κλήθηκε να κάνει χρονομετρημένο γύρο στην πίστα ήταν αρκετά καλή, σύμφωνα πάντα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το τεστ. Βεβαίως τα προβλήματα δεν έλειψαν και εντοπίστηκαν κυρίως στα ανηφορικά τμήματα της διαδρομής.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει τη διαδρομή ήταν 2 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το πιο γρήγορο όχημα έως τώρα που η Team O`Neil έχει δοκιμάσει.

Τελικά η Corolla αποδείχτηκε παλικάρι.
 
Δείτε το βίντεο
 

Toyota
test center