Το γεγονός συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Lommel Proving Ground της Ford στο Βέλγιο και ούτε λίγο ούτε πολύ 1.326 Mustang βρέθηκαν εκεί.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ford Mustang (+vid)

1.952 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Πόσες Mustang μαζεμένες αντέχει να δει το μάτι σου; Σίγουρα πολλές, αλλά περισσότερες απ ότι στο συγκεκριμένο θέμα αποκλείεται να έχεις δει, καθώς μιλάμε για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μεμονωμένων Mustang που συγκεντρώθηκαν στο ίδιο μέρος!


Το γεγονός αυτό συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Lommel Proving Ground της Ford στο Βέλγιο και ούτε λίγο ούτε πολύ 1.326 Mustang βρέθηκαν εκεί για να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως αναφορικά με το δημοφιλές μοντέλο της Ford. Έτσι κατατρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε συμβεί στις 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Τολούκα του Μεξικό, όταν είχαν συγκεντρωθεί 960 οχήματα.
 
Μέρος στην εκδήλωση πήρε και ένα μαχητικό αεροπλάνο P51 Mustang από το οποίο η Ford δανείστηκε τη συγκεκριμένη ονομασία.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω συγκέντρωση δεν έγινε τυχαία στο Βέλγιο, καθώς σύμφωνα με τους αριθμούς στη συγκεκριμένη χώρα πωλούνται οι περισσότερες Mustang ανά κεφαλή, από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν 5.500 μονάδες στην Ευρώπη, αριθμός που σημειώνει αύξηση 3,7% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.
 
Σε ότι αφορά της εγκατάσταση της Ford στο Lommel Proving Ground, έχει έκταση 3,22 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μπορεί να υπερηφανεύεται για την 80 χιλιομέτρων πίστα που διαθέτει.
 
Τέλος να σημειώσουμε η Ford πωλεί σήμερα τη Mustang σε 20 ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ελβετία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισπανία.    
 

Toyota
test center