Το αυτοκίνητο που θα μπει σε δημοπρασία είναι το λεγόμενο «Ηero-Car» που χρησιμοποιήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.

Στο σφυρί η «original» Μustang Bullitt

3.069 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2020)

H Μustang Bullitt που χρησιμοποιήθηκε στην ομώνυμη ταινία του Steve McQueen μπαίνει για πρώτη φορά σε δημοπρασία και αναμένεται να «πιάσει» αστρονομική τιμή.

Στο σφυρί μπαίνει σε περίπου μια εβδομάδα η original Ford Mustang GT της ταινίας Bullitt του Steve McQueen με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως μπορεί η τιμή της να «πιάσει» ακόμα και τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και κατά τα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν δύο Mustang, το αυτοκίνητο που θα μπει σε δημοπρασία είναι το λεγόμενο «Ηero-Car» που χρησιμοποιήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της.  Ο οίκος Mecum που έχει αναλάβει την διαδικασία δημοπρασίας αναφέρει πως ο ίδιος ο McQueen φρόντισε να τροποποιήσει την εμφάνιση της Mustang, δίνοντάς της μαύρη γρίλια, γκρι Torq Thrust, πιο αυθεντικό πράσινο χρώμα, αφαιρώντας τα εμβλήματα από το αμάξωμα και αναβαθμίζοντας την ισχύ του μοτέρ. Οι αλλαγές μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς το όχημα τροποποιήθηκε για να φιλοξενήσει κάμερες για το γύρισμα της ταινίας.

Πρώτος κάτοχος του αυτοκινήτου ήταν ένας εργαζόμενος της Warner Bros με την ονομασία Robert Ross, ο οποίος στην συνέχεια το πούλησε στον detective Frank Marranca. O τελευταίος αποφάσισε να πουλήσει στην Mustang Bullitt το 1974 για 6.000 δολάρια (περίπου 30.000 δολάρια στα σημερινά χρήματα) στον Robert Kiernan.

Παρά τις προσπάθειες του ΜcQueen να την αγοράσει, ο Kiernan δεν  είπε ποτέ το ναι και δεν σταμάτησε να την χρησιμοποιεί μέχρι να «τραυματιστεί» ο συμπλέκτης. Από τότε, το αυτοκίνητο μπήκε σε αποθήκη, με τον Κiernan και στην συνέχεια το γιο του, Sean, να επιθυμούν να κρατήσουν την Bullitt όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στην αρχική της κατάσταση.
 

Hyundai
vw