Το Focus σε έκδοση.... Speedster.

Ford Focus χωρίς οροφή

2.650 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2020)

Η οροφή του Ford Focus αποτελεί παρελθόν μαζί με τα πίσω καθίσματα! Μήπως η Ford πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της την κατασκευή μιας τέτοιας έκδοσης;


Moντέλα όπως η McLaren Elva και οι Ferrari Monza SP1/SP2 έχουν αναζωογονήσει το ενδιαφέρον του κοινού προς τα Speedster αυτοκίνητα που χαρακτηρίζονται από την απουσία του μπροστινού παρμπρίζ. Εκτός από τα παραπάνω πανάκριβα supercar υπάρχει και ένα πολύ πιο προσιτό αυτοκίνητο που μοιάζει σαν να είναι ένα επίσημο concept.

Ο βελτιωτικός οίκος Ford Market πήρε ένα Focus τελευταίας γενιάς και το μετέτρεψε σε Speedster πριν από περίπου ένα χρόνο, κάνοντας πραγματικά μια έξοχη δουλειά, αφού το μοντέλο μοιάζει περισσότερο σαν κάποιο μυστικό concept της μάρκας και λιγότερο με μια custom κατασκευή κάποιας εταιρείας που θέλει να διαφημιστεί για να αυξήσει τα έσοδά της.

Για να γίνει πάντως το project πραγματικότητα χρειάστηκαν πολλές ώρες εργασίες που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν την αποσυναρμολόγηση του αυτοκινήτου και την κοπή ολόκληρης της οροφής και του πίσω μέρους. Οι πόρτες αφαιρέθηκαν επίσης ενώ έγιναν κάποιες ακόμα τροποποιήσεις για να υιοθετηθεί το λουκ της πιο σπορ έκδοσης ST-Line.

Aλλαγές έχουν γίνει και στην καμπίνα όπου το αυτοκίνητο εφοδιάζεται τώρα με δύο bucket καθίσματα και τιμόνι από την προηγούμενη γενιά Focus. Το νέο σύστημα ανάρτησης επιτρέπει την αυξομείωση της απόστασης από το έδαφος ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι υπάρχει κάτω από το καπό άρα υποθέτουμε πως στο μηχανοστάσιο βρίσκεται το εργοστασιακό μοτέρ.

NEO TRAFIC
moto