4 φωτογραφίες »

Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Skoda Citigo (+τιμές)

3.546 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2020)

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Skoda πατά τους τροχούς του στη χώρα μας με εφόδια τον κινητήρα ισχύος 83 ίππων που προσφέρει αυτονομία έως και 265 χλμ., αλλά και τιμή κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ.


Η Skoda κάνει την είσοδο της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων του Citigo. Ο ηλεκτροκινητήρας του Citigoᵉ iV είναι ένας σύγχρονος κινητήρας που λειτουργεί έως και τις 11.000 στροφές/λεπτό αποδίδοντας ισχύ 83 ίππων με ροπή 212 Nm. Έπειτα, τo κιβώτιο ταχυτήτων είναι ενσωματωμένο στον κινητήρα και μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ όσον αφορά στην πηγή ενέργειας, αναφερόμαστε σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 36,8 kWh, εκ των οποίων ωφέλιμα είναι 32,3 kWh.

Στο οδηγικό κομμάτι, το λιλιπούτειο ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές τρόπων οδήγησης: Eco, Eco+ και Normal. Στην κανονική λειτουργία η επιτάχυνση από 60 έως 100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η μέγιστη ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα. Στη λειτουργία Eco, τα ηλεκτρονικά περιορίζουν την ισχύ στα 68 άλογα και τη ροπή στα 167 Nm, ενώ στο πρόγραμμα Eco+ η απόδοση περιορίζεται στα 55 άλογα με 133 Nm ροπής εστιάζοντας στην οικονομία και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Η φόρτιση, ανάλογα την πηγή ρεύματος, μπορεί να διαρκέσει από 1 ώρα έως και 12 ώρες και 37 λεπτά. Για παράδειγμα σε δημόσιο ταχυφορτιστή 40 kW δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία από άδεια στο 80%. Στην χώρα μας, το Skoda Citigoᵉ iV διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο σε μία πλούσια έκδοση εξοπλισμού, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών σε μαύρο φινίρισμα, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, φιμέ πίσω τζάμια, δερμάτινο τιμόνι κ.ά..

Καταλήγοντας, το Skoda Citigoᵉ iV είναι άμεσο διαθέσιμο για παραγγελία με προτεινόμενη τιμή λιανικής 22.300 ευρώ, ενώ ειδικά για την περίοδο του λανσαρίσματος το μοντέλο προφέρεται στα 19.800 ευρώ.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN