3 φωτογραφίες »

Η ιπποδύναμη φτάνει τα 1.420 άλογα.

Η Mustang Cobra Jet με τα 1.420 PS (+vid)

3.389 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2020)

Η Ford ετοιμάζει την αποκάλυψη της νέας Mustang Cobra Jet που με το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολό της μπορεί να γίνει ο φόβος και ο τρόμος στους αγώνες drag.


Η Ford τιμά το θρυλικό Cobra Jet που βασίλευε στις πίστες drag στα τέλη της δεκαετίας του `60 με την κατασκευή μιας ειδικής έκδοσης για την νέα Mustang, δίνοντάς της φυσικά την ίδια ονομασία.

Αντίθετα ωστόσο με την πρώτη Cobra Jet, η Mustang αυτή την φορά κινείται χάρη σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ford Performance με εταιρείες όπως η MLe Racecars, η Watson Engineering, η AEM EV και η Cascadia. Η ιπποδύναμη φτάνει τα 1.420 άλογα, η ροπή τα 1.491 Νm με την μάρκα να ισχυρίζεται πως το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει το 400άρι σε κάτι παραπάνω από 8 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 274 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο είναι πρωτότυπο και δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του μορφή. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που η Ford δεν έχει αποκαλύψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και θεωρείται σίγουρο πως δεν θα το κάνει μέχρι το επίσημο ντεμπούτο του σε κάποιο αγώνα drag που θα επιλέξει η Ford.

To αφεντικό της Ford Performance δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε την Cobra Jet 1400 ως μια ευκαιρία να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε ηλεκτρικά μοτέρ για αγωνιστική χρήση με σκοπό να καταρρίψουμε πολλά από τα σημαντικά ρεκόρ που έχουμε κάνει ήδη. Είναι ένα εντυπωσιακό project και θα ακολουθήσουν και άλλα».
 

Toyota
test center