Η νέα πρόταση της ιταλικής μάρκας για κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων, θα προσφέρεται τόσο σε έκδοση κάμπριο, όσο και σε hatchback, ενώ τρία χρώματα θα είναι διαθέσιμα.

Στην Ελλάδα το Fiat 500 «la Prima»

4.055 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2020)

Ντεμπούτο στη χώρα μας κάνει το Fiat 500 «la Prima», η ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς μίνι της ιταλικής φίρμας.


Η νέα πρόταση της ιταλικής μάρκας για κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων, θα προσφέρεται τόσο σε έκδοση κάμπριο, όσο και σε hatchback, ενώ τρία χρώματα θα είναι διαθέσιμα. Συγκεκριμένα το Ocean Green (πέρλα), με έμπνευση από τη θάλασσα, το Mineral Grey (μεταλλικό), με έμπνευση από τη γη και το Celestial Blue (τριών επιστρώσεων), με έμπνευση από τον ουρανό.
 
Οι μπαταρίες λιθίου του ηλεκτρικού 500 έχουν χωρητικότητα 42 kWh και δίνουν αυτονομία έως 320χλμ. στον κύκλο μετρήσεων WLTP. Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το ηλεκτρικό 500 εφοδιάζεται με ένα σύστημα ταχυ-φόρτισης 85kW, ικανό να «γεμίσει» τις μπαταρίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όπως και στην περίπτωση του cabrio, έτσι και στο hatchback η έκδοση «la Prima» του νέου ηλεκτρικού 500 προσφέρεται με το σύστημα easyWallbox, το οποίο συνδέεται με το οικιακό δίκτυο μέσω απλής πρίζας. Το σύστημα συνοδεύεται από καλώδιο τύπου «Mode 3» που επιτρέπει τη φόρτιση στο σπίτι ή σε δημόσιο φορτιστή με ισχύ φόρτισης έως 11kW. Ο κινητήρας έχει ισχύ 87kW (118  ίππους), προσφέρει τελική ταχύτητα 150χλμ./ώρα (με περιοριστή ταχύτητας) και επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 9 δλ. και στα 50χλμ./ώρα σε 3,1 δλ.
 
Το νέο ηλεκτρικό 500 προσφέρει απόλυτη συνδεσιμότητα με το smarthphone του χρήστη, ενώ η νέα –τοποθετημένη σε οριζόντια διάταξη- οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης των 10.25" ακολουθεί τις γραμμές του ταμπλό. Το σύστημα UConnect 5 σε συνεργασία με τη συσκευή τηλεματικής, εκτός από τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης υποστηρίζει μια σειρά υπηρεσιών.
 
Το Fiat 500 «la Prima» θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα τον προσεχή Οκτώβρη, με τις τιμές του να αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς.

NEO TRANSPORTER
test center