3 φωτογραφίες »

Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Hyundai Kona (+τιμές)

18.354 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2020)

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai ξεκινά την εμπορική διάθεση του Kona electric, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου B-SUV της εταιρείας. Μάθετε πόσο κοστίζει στη χώρα μας, αλλά και σε πόσες εκδόσεις προσφέρεται.


Η Hyundai δημιούργησε το Kona Electric, ένα ηλεκτρικό compact SUV που δίνει το «παρών» στην ελληνική αγορά με trendy σχεδιασμό, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μια εξαιρετική γκάμα καινοτόμων τεχνολογιών. Το ηλεκτροκίνητο SUV διατίθεται σε δύο εκδόσεις κινητήρων: μία έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh που υπόσχεται αυτονομία 449 χιλιομέτρων (μικτός κύκλος κατά WLTP) και 619 χιλιομέτρων εντός πόλης, με μέγιστη απόδοση 204 ίππων και ροπή 395 Nm. Έπειτα υπάρχει και η έκδοση με τη μπαταρία χωρητικότητας 39 kWh, που σύμφωνα με τη Hyundai μπορεί να καλύψει με μια μόνο φόρτιση έως και 305 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος κατά WLTP) καθώς και 453 χιλιόμετρα εντός πόλης. Εδώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους ενώ η ροπή παραμένει ίδια στα 395 Nm. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα  ολοκληρώνεται σε 7,9 δευτερόλεπτα.

Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7,2 kW, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας 64kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για τη μπαταρία 39kWh. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στη μάσκα του αυτοκινήτου, δίπλα στο λογότυπο Hyundai.

Στο εσωτερικό, υπάρχει διάχυτη μία hi-tech αύρα από τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 7 ιντσών που εμφανίζει στοιχεία όπως ταχύμετρο, επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ροή ενέργειας και επιλογή κίνησης έως και τον επιλογέα shift by wire. Επιπλέον, ανάλογα με την επιλογή κίνησης, το χρώμα του φόντου και οι ενδείξεις του πίνακα οργάνων προσαρμόζονται προκειμένου να παρέχουν πάντα τις πιο σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, το head-up display (HUD) προβάλλει τις σχετικές πληροφορίες ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ταυτόχρονα το νέο οικολογικό μοντέλο της Hyundai είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, που αποτελούν τη δέσμη τεχνολογιών Hyundai SmartSense.

Το ηλεκτροκίνητο SUV της Hyundai προσφέρει επίσης ένα υψηλής ποιότητας σύστημα ήχου της εταιρείας Krell, με οκτώ ηχεία συμπεριλαμβανομένων δύο tweeters 20 mm, 4 woofer 160 mm, ενός κεντρικού ηχείου 100 mm και ενός subwoofer 200 mm. Ο ενισχυτής οκτώ καναλιών παρέχει 350W (45W ανά κανάλι) για να μεγιστοποιήσει την εμπειρία ήχου στο αυτοκίνητο.

Καταλήγοντας, το Hyundai Kona Electric προσφέρεται στην ελληνική αγορά στις εξής 4 διαφορετικές πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις:
  • Premium 39kWh από 37.990 ευρώ
  • Premium 64kWh από 42.990 ευρώ
  • Distinctive 64kWh από 45.990 ευρώ
  • Limited 64kWh από 48.990 ευρώ.

Mercedes
test center